Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych vás požádal o pomoc při zapojen termostatu na podlahové topení u tepelného čerpadla. Na foto je zapojený nový termostat, který ale nepomohl a v místnosti se stále netopí.
V dalších dvou fotkách je možné vidět původní termostat kde černý drát byl napojen na šipku. Na třetí fotce je elektronika původního termostatu, kde si myslím, došlo k poškození (očouzená místa) ale jelikož jsem lajk tak za to ruku do ohně nedám.
Původní termostat v minulosti fungoval a podlahové topení v místosti topilo.
Můžete mi prosím poradit jak dosáhnout kýženého výsledku a to fungování termostatu?
Děkuji za vaše rady
Moje chyba. Nový termostat je Bezdrátový Wifi Termostat WBW2black a starý je Salus ERT30.
U starého L - hnědá, N - modrá, Šipka - černá.
Tento termostat má regulovat topení podlahy v místnosti kde je krb a při překročení teploty má dát signál termostatickým hlavícím aby uzavřel okruh při zvýšení teploty z důvodu topení krbem a zase naopak při poklesu teploty má otevřít okruh a zpět zase topit.
Predpokladat bez merania je v elektrike cesta do rakvy alebo k znicenej instalacii. Zmerat privodny kapel, podla toho zapojit na termostat.
Teoreticky : L = hneda, N = modra, sipka = cierny
POZOR : ak ma tepelne cerpadlo bezpotencialovy kontakt, tak to, co som pisal vyssie neplati, nesmiete mu tam poslat ostru fazu ! V tom bol povodny lepsi, spinal NO a COM svorky bez prepojenia na 230V !
Cize ak si nechcte znicit cerpadlo , volajte odbornika, vy nemate znalosti a pristroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.