Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drahý klíč, co je na něm zvláštního?

Od: mk98 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, od hlavních dveří paneláku máme zámek a k němu klíč, malá FABka, když jsem chtěl u zámečníka udělat kopii, tak to prý nejde a nikdy nepůjde a že je to nějaký "generál". Musel jsem si nový klíč koupit od domovníka za 230 korun. Mohl by mi někdo znalý vysvětlit čím je ten klíč tak speciální? Nikdy jsem podobný neviděl
Foto přikládám

Drahý klíč, co je na něm zvláštního?
Drahý klíč, co je na něm zvláštního? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

gurumeditation
hodnocení

1x

Hledej systém generálního klíče. Domovník má klíč, kterým otevře všechny zámky, ty máš úroveň třeba #4, a otevřeš jenom svůj prostor pro sklepní kóje nebo jenom svůj vchod.

V dnešní době už je to na houby, protože když je to barák se 100 rodinami a ten klíč ztratíš tak je průser... Časem se dostane do oběhu moc klíčů,mají ho nájemníci a je zcela mimo kontrolu, kdo všechno má ty klíče...

proto se používá čipový systém. čip stojí od 9,- Kč a při ztrátě ho lze snadno deaktivovat. což u klasického kličku nelze ... Museli by se vyměnit všechny klíče a vložka, Aby byla opět zajištěna bezpečnost

A také můžete nastavit jednomu čípu přístup všude a nebo jenom někde. Čipy mají ještě tu výhodu a nebo nevýhodu, že lze dohledat, kdo kdy odemykal

srovnej = nový čip 10 Kč
nový klíč = 230 Kč

Tak po nás chcou za čip 200kč...

Cipy maju hlavne nevyhodu v moznosti klonovat ich. Ak vam zmizne kluc, bude vam chybat a podniknete opatrenia, ak vam niekto vedla citacky da svoju krabicku, tak precita cip a naklonuje si kopie.

Na vypise bude "XY otvoril cipom cislo NNN", v skutocnosti to bude pachatel s kopiou.

gurumeditation

Určitě ne všechny čipy se dají kopírovat ... klonovat... To možná jenom ty nejlevnější,

Jak které, ceny jsou od 10 Kč i v tuzemsku a co teprve v Číně.

hadex.cz/...

jirka7
hodnocení

0x
Speciální profil chráněný proti kopírování.

hodnocení

0x

Je to klíč z generální sady a má speciální profil. Mám něco podobného. Náhradni mi vyrobí jen určité konkrétní zámečnictví po předložení bezpečnostní karty a na mé jméno. Mám to ale levnější - "jen" 150 Kč. Ve Vašem případě si možná domovník něco přirazí za práci, kterou s opatřením klíče má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]