Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotvení SDK do vazníkové konstrukce zespodu

Od: ilnur odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně dvouúrovňového roštu podhledu. A to konkrétně kotvení do nosné vazníkové konstrukce zespodu.

Mám jednopodlažní rodinný dům a chystáme se provádět podhledy.

Nosnou konstrukci tvoří dřevěné vazníky po 1,0m. Na vaznících je již zespoda připevněna parozábrana Jutafol N 170AL.

Pod parozábranou vedou roury rekuperace (roury průměr 75mm).

Můj dotaz je jaké použít závěsy, když už máme přichycenou parozábranu.

Je možné použít dráty s okem, nebo tyto se kotví pouze z boku vazníků? Já vzhledem k hotové parozábraně musím kotvit zespodu vazníků. To by znamenalo oko ohnout, tak abych mohl přikotvit zespodu vazníků. Nebo se dělají i ohnuté dráty s okem?

Nebo použiji raději přímé závěsy?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych použil drát s okem a pérový závěs, zvaný ankerfix. Dráty jsou v prodeji vždy rovné, ohýbají se při montáži. Nejdříve se ohnou přibližně na úhel 45°, přišroubují vruty s velkou hlavou FN 45. Pak se teprve ohne drát svisle.

Kvalita práce se pozná, podlepením místa vpichu šroubu, podobně, jako zde.

Taky lze použít přímý závěs na CD 60x400, nebo kolik potřebujete.

Laikům doporučuji přímý závěs, zkušeným Ankerfix.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]