Nejste přihlášen/a.
Sháním tzv. záchodové umyvadlo, nebo-li umyvadlo tvořící vršek nádržky kombi WC - prostě to co je na obrázku. Tušíte, kde se t o v našich krajích dá sehnat? Na internetu jsem to našel, ovšem žádný kontakt na nějaký obchod prodávající tuto vychytávku u nás. Jsem nucen toto řešení použít kvůli malým rozměrům WC. Pokud to nikde neseženu tak si to budu muset vyrobit - kdybyste už měl někdo s výrobou zkušenosti tak prosím o vaše zkušenosti.
To se mi fakt líbí.My máme zase na WC normální umyvadlo velké a každý říká to je ale blbé,že nemáte v koupelně vanu
myslím,že ze strany se to zvádne
Hlásí se další nadšený obdivovatel. Akorát se nesnažím popouštět fantazii, jak kdosi rozkročmo balancuje nad mísou.
To se dělá jinak...na mísu si sedneš obráceně a umyvadlo máš před sebou. A pro náruživé čtenáře je možné přidat i držák knížek. To má potom tu výhodu, že při otáčení listů si nemusíš slinit prsty...
dala by se v tom i umýt hlava? Možná i umýt nádobí
, ale to by chtělo ještě boční ventilek, aby se s tím ještě vytřela podlaha a pak se to nalilo zpět
Chudinky děvčata to ještě budou mít jako bidet. Ale to by chtělo u toho žebřík
Malvi ze strany se tam vcucneš.
Taky mně to zaujalo.
Princip "chytrého"záchodu tlalokc spočívá v tom, že se voda z umyvadla shromáždí v nádržce a následně slouží ke splachování klozetu. Údajně se tím ročně uspoří až 83 procent vody určené pro spotřebu toalety.
Kromě množství vody unikající z vodovodního kohoutku, si totiž Rojo spočítal i to, že průměrná spotřeba vody v umyvadle činí 3 650 litrů ročně a toalety 4 380 litrů.
Voda z umyvadla tak slouží ke splachování záchodu, což každé rodině ve výsledku ušetří pár tisíc litrů vody za rok.
Vzhledem k nedostatku vody je snižování její spotřeby dlouhodobý problém. Tlalokc je podle autorů produkt, který šetří životní prostředí a zároveň nikomu nevnucuje snížení nároků, co se vkusu a designu týče.
V Japonsku je to údajně už běžný produkt, no to moc nepomůže. Jinak ani v Německu to moc není, tam to bylo v rubrice gadgets...
sinkpositive.com/... , jako novinku to má australská caromausa.com/... , zatím bez ceny.
Momentálně nejjednodušší je umístění malého umývátka nad nádržku. Protože 15000 je docela dost peněz. Za to vám to umývátko možná někdo zbastlí z nerezu v ČR.
Tak tenhle druh toalety jsme viděli a s obrovskou radostí často používali v Japonsku. Byla ještě ovšem vylepšená vyhřívaným prkénkem, možností nastavit si zvuky zurčícího potůčku nebo hlučnější řeky - dle způsobu využití toalety a dalšími hejblátky určující různé způsoby osprchování a fenování - člověk aby na to měl vysokou . Po spláchnutí se začala napouštět voda do horního umyvadélka jako na fotce, která horem natékala do rezervoáru vody. Toalety rozhodně patřily mezi top zážitky z Japonska! Při předělávání koupelny doma jsme bohužel nic podobného v našich prodejnách nenašli, takže jsme zvolili bidetovou sprchu (taky super). Dneska se už prodávají podobná prkénka (kddyž ale člověk vidí jejich cenu, tak ho to tak rozpálí, že nemusí mít ani vyhřívané ), ale horní umyvadélko jsem ještě u nás neviděla. J.
Hledal sem na netu jak voteklej a byl taky bez úspěchu. Každopádně po světě se to sehnat dá, ale pokud se člověk koukne na ty ceny a připočte si eventuelní dopravu tak se mi jeví jako nejlepší možnost to vyrobit doma - asi bude nejvhodnější sehnat relativně pasující umyvadlo s plochým spodkem a nabastlit to - některej z dalších víkendů si s tím užiju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.