Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce kominu

Od: kuba89 odpovědí: 2 změna:

zdrace panová mam problem s komínem po vetrech a sněhu se mi vybulil na jednu stranu a zjistil jsem ze ho drýi podhromadě jenom tmel a vlastní tiha ted k mímu dotazu ozval se mi remeslnik s tim že mi rozebere nadstresni cast vyztuzi ji slepi dohromady a za to cele po mne chtel 90000 což mi pýijde jako kravina minule mi ho postavil borec za 35000

Rekonstrukce kominu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já si myslím, že rozebírat komín je zbytečné. Stačilo by sehnat zámečníka, který by na každý roh umístil dlouhý úhelník a potom ty čtyři úhelníky k sobě příčně plocháčem na více místech a na všech stranách spojil/svařil. Tím by se celý komín zpevnil (byl by celý "okovaný") a asi by to chtělo ještě kotvit ho k té budově nějakou železnou konstrukcí (je hodně vysoký a silný vítr by ho uměl rozvalit). Zdravím!

kimbert*
hodnocení

1x

Tak ten borec co Vám to za 35tkč postavil jaksi do každého rohu ,,zapomněl"dát roxory ,které měl zalít betonem.

Já bych to zboural až těsně pod střechu,možná až ke kamnům (nevím jak to doma máte) a koupil bych jednotlivé komponenty např. tady (je hodně firem) dobrekominy.cz/... a postavíte si ho sám,já jsem to tak udělal,je to v podstatě lego stavebnice,vybírejte sílu plechu aspon 1 mm a izolaci 50mm.,pokud jste jen maličko zručný tak za jeden den máte postaveno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]