Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. potřebovala bych poradit:
1.)Jak sladit barvy v obývacím pokoji. Pokoj má cca 16 m2. Obývací stěna má barvu Koňak(tmavě hnědá),Sedací soupravu bych chtěla oranžovou s červenými a hnědými vzory. Nevím jak k tomu sladit barvu stěn a koberce.
2.)Jak vymalovat v malé kuchyni. Kuchyň je asi 7 m2 velká dohromady s jídelním koutem. Linka je tmavě hnědá,dřevěná. Spotřebiče jsou nerez. Chtěla bych kuchyň opticky zvětšit. A také na stěně u jídelního koutu bych chtěla nějakou výraznější barvu. A nebo by bylo lepší vymalovat celou kuchyn na žluto?
Předem děkuji za odpověď, Hurtová
Jednak vám nabídnu výborné stránky, kde si můžete vyzkoušet k barvě nábytku i barvu stěn:
Já osobně mám v obyváku tmavý starožitný nábytek a k tomu mám vymalováno barvou bílé kávy. Je to skoro přesně stejná barva, jako je v liště pod vaším příspěvkem. A jsem s touto kombinací opravdu spokojená. Kuchyň mám vymalovanou středně oranžovou barvou. Protože v kuchyni trávím dost času, je to velice příjemná barva, i když je zrovna venku nevlídno.
A ještě přidám charakteristiku barev:
Dobrý den,
moje vize: barva ve vašem obývacím pokoji nesmí být tmavá - na tak malou místnost a tmavý nábytek jsou lepší světlejší odstíny - proto bych dala přednost béžové či okrové. Pohovku s křesly si samozřejmě pořiďte dle libosti, koberec bych zvolila nepříliš vzorovaný po celé místnosti nebo pokud máte hezké parkety či plovoucí podlahu v pokoji, dejte tam pouze malý koberec pod pohovku, stolek a křesla - zde si můžete dovolit i nějaké geometrické tvary, výrazné barvy korespondující s pohovkou. Ale nepřehnat to - pohovka, kterou popisujete, působí celkem pestře a výrazně, není tedy zapotřebí dosáhnout efektu cirkusového stanu, že...
Co se týče kuchyně - klidně ji vymalujte na pěknou světle žlutou s tím, že strop bude bílý - tím opticky zvýšíte strop. Ještě by stálo za zvážení vymalovat ji světle zelenou se sytě zelenou jednou stěnou - tam, kde jídelní stůl jest. Nebojte se požádat v prodejně o vzorky barev a válečkem tu zeď nahodit barvami, nad kterými uvažujete - postupně samozřejmě.
Tak přeji příjemné rozhodování.
Mě by se líbilo v obýváku vymalovat 1 stěnu (tu kde bude nábytek v hnědé barvě), tmavě červenou(teracota, nebo primalex inspiro- KRÁLOVSKÝ RUBÍN) . Za sedačkou a dál zbytek celého pokoje vymalovat jemně šedivou (nechat si namíchat, světle šedivou). Mladí to mají podobně a vypadá to úžasně! Koberec mají pouze pod konferákem střapatý, jemně šedý se stříbrnou nitkou.
Kuchyně světlá šampaň a stěnu u jídelního koutu tmavý šafrán ( všechno jsou odstíny primalex-inspiro).
Opravdu to vypadá moc pěkně a na chodbu je krásná světlá oliva. Všechny ty odstíny inspira, jsou hezké, tak pak písněte, jak jste se rozhodla. Přeji Vám ať to vyjde!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.