Nejste přihlášen/a.
V létě jsme koupili novou baterii, nainstalovali a fungovala normálně. Po vypnutí kohoutku zmáčknutím páčky voda okamžitě přestala téct. Jenže teď když vypnu vodu ještě z ní teče voda. A mě přijde že je to plýtvání a když chcete napustit přesně, tak ještě doteče. V čem je závada? Něco netěsní?
Dobrý den!
Na úvod, voda se nevypíná, voda se zastavuje. Jestli po zastavení voda z baterie stále vytéká prověřte stav perlátoru. Je-li u baterie sprcha, prověřte těsnění přepínače sprchy.
perlátor jsem už odmontoval a dělá to taky i bez perlátoru. Já tomu tedy říkám stříkátko nebo odborně rozprašovač , ale budiš .
Jasne,že to bude robiť aj,bez toho perlátoru. Ak do ramienka sa po zastavení vody dostane vzduch,tak z neho vytečie všetka voda.
U několika baterií mám ověřeno, že po odmontování perlátoru po zastavení vody zbytek vody z ramínka vyteče. Protože si to přisaje vzduch tím volným výtokovým otvorem. Totéž se stane v případě vadného perlátoru, který umožní přisátí vzduchu do ramínka. Pozor - i nesprávně "složený" perlátor /jednotlivé elementy, sítka/ způsobí jeho nefunkčnost. Je-li tam dobrý perlátor, ten tu vodu bez tlaku "udrží" v ramínku a voda nevyteče. Jestli přesto vytéká, přisává si to vzduch někde jinde - spoj ramínka a baterie, součásti sprchy a pod.
Pozn.: Toto mě "nastudovat" přinutila před několika lety mrazem poškozená baterie na chalupě. Od té doby /aby se z baterií vypustila všechna voda/ se musí při "zazimování" ze svislých ramínek odšroubovat perlátory a nahoru vyhnuté ramínko se musí úplně odmontovat z baterie.
Podle mě netěsní ramínko nebo je v háji perlátor. Tohle dělaly běžně baterie za socíku, kdy se perlátor po rozpadnutí už nenahrazoval. Měl jsem už přesně vychytané, kdy musím vodu (s předtihem) zastavit, aby jí nateklo akorát.
Čili tipoval bych na perlátor. To je taková blbůstka na konci ramínka za 10 korun, no dneska možná víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.