Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DAKON Dua plus 28

Od: tereza* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, Už delší domu v našem rodinném domě kotel padá do restartu a vždy musím jít do sklepa ručně nahodit přes reset tlačítko. V tomto zimním období to padá někdy i 10x denně. Když je kotel přeplý na vodu tak se to nestává. Tlak udržuji na 1,2 - 1,4 Bar.
Nemáte někdo s tímto zkušenost prosím?
Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste vysledovat, kdy to padá. Tipnu si - nahřátá užitková voda, kotel topí, ohřívá vodu do radiátorů. Pustíte teplou vodu v kuchyni - kotel přepne, dohřeje užitkovou vodu, pokusí se přepnout na topení a pád?

tereza*
hodnocení

Děje se to i v průběhu noci, kdy užitkovou vodu nepouzivame. Zkoušela jsem to odsledovat a přijde mi, že to padá náhodně. Když je venku 10 stupňů tak to padá min, než když je venku -3

hodnocení

0x

Tuto závadu může způsobovat některé čidlo,nebo spíše "elektronická modulace výkonu" hořáku plynu.podle teploty vytápěné vody.Tato modulace nahrazuje ekvitermní regulátor.Bez odborného servisu s tím nic neuděláte,ani nesmíte.:(

tereza*
hodnocení

Již 3x jsme tam měli technika, ale nikdy nepřišel na to, co to dělá. Tak se ho aspoň pokusím tímto směrem nasměrovat. Napadlo mě ještě teplotní čidlo, které by šlo svépomocí vyměnit, ale mám k tomu respekt. Přeci jen jde o plyn

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]