Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měním podlahu v přízemí rodinného domku. Pokládám plovoucí podlahu a jako podklad bych chtěl dát hobru. Myslím, že má lepší tepelné vlatnosti než miralon. Zvolím 0,5 nebo 0,8. Mám něco dát pod ní? Bojím se, aby nanatáhla vhkost. Je tam betonová podlaha. Když tam byl miralon, tak ten asi na vlhkost náchylný nebyl. Děkuji za radu. Dům není podsklepený.
já dával též z obavy o vlhkost igelit, takový silnější, koupíš buď tam kde prodávají podlahy nebo obalový materiál
Já osobně si rozhodně nemyslím, že hobra má lepší tepelné vlastnosti oproti Mirelonu,ale je to věc názoru. Dal bych Mirelon o stejné síle jako uvažujete u hobry a izolace bude účinější ,to je můj názor
...zase se říkalo, že mirelon se po čase rozpadá, ale to zřejmě není pravda a po 20ti letech je předpoklad výměny podlahy,...jak to vychází cenově? Mirelon - hobra,...
aloisb, (ne)podsklepené vůbec neřeší vlhkost. Je nebo není hydroizolace toť důležité.
Hobra hlavně tlumí hluk. tepelně lépe Mirelon, Ekoflex...
doplněno 27.04.10 11:58:tepelný rozdíl je minimální
právě, taky mi to tak přišlo že na hobře to tak neklape. A jak tu nejednou uvedl @milancukrar , je mnoho řešení a to nejlepší má každý doma a to mám JÁ beton-igelit-hobra-plovoučka
Mohu tam dát igelit (parozábaranu) zbylo mi ze střechy hodně metrů. Má parozábarana rub a líc? (Střechu jsem já nedělal, tak nevím). Díky
honzo, ze střechy Vám nemohla zbýt parozábrana. Tam se nedává!
máte asi paropropustnou...
ale stále to není hydroizolace..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.