Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklad pod hobru

Od: hoonza* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, měním podlahu v přízemí rodinného domku. Pokládám plovoucí podlahu a jako podklad bych chtěl dát hobru. Myslím, že má lepší tepelné vlatnosti než miralon. Zvolím 0,5 nebo 0,8. Mám něco dát pod ní? Bojím se, aby nanatáhla vhkost. Je tam betonová podlaha. Když tam byl miralon, tak ten asi na vlhkost náchylný nebyl. Děkuji za radu. Dům není podsklepený.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

já dával též z obavy o vlhkost igelit, takový silnější, koupíš buď tam kde prodávají podlahy nebo obalový materiál

hoonza*
hodnocení

..no a nekondenzuje se tam právě díky igelitu voda?

alf*

to já nevím, deset let jsem tam nekoukal :)

No pokud tam vlhkost bude tak tam prostě je a nehnije mi hobra a pokud tam není tak jen prevence a pokud by byla a nebyl igelit tak hnije hobra. Já si vybral jak jsem napsal.

hodnocení

0x

jestliže není kvalitní hydroizolace, musí být po čase pod igelitem vhkost. Ale vy igelit krásně slepíte k sobě. Při položení se určitě nepromáčkne do igelitu drobná dírka...

ar*
hodnocení

0x

Já osobně si rozhodně nemyslím, že hobra má lepší tepelné vlastnosti oproti Mirelonu,ale je to věc názoru. Dal bych Mirelon o stejné síle jako uvažujete u hobry a izolace bude účinější ,to je můj názor*nevi*

hoonza*
hodnocení

...zase se říkalo, že mirelon se po čase rozpadá, ale to zřejmě není pravda a po 20ti letech je předpoklad výměny podlahy,...jak to vychází cenově? Mirelon - hobra,...

ar*

To se dříve rozpadne Hobra než Mirelon a cenu posuďte sám. obchod-izolace.cz/...

shop.asko-as.cz/...

hodnocení

0x

Hobru, která vyžaduje absolutní sucho, bych nedával do nepodsklepené podlahy.

aloisb, (ne)podsklepené vůbec neřeší vlhkost. Je nebo není hydroizolace toť důležité.

Hobra hlavně tlumí hluk. tepelně lépe Mirelon, Ekoflex...

doplněno 27.04.10 11:58:

tepelný rozdíl je minimální

alf*

právě, taky mi to tak přišlo že na hobře to tak neklape. A jak tu nejednou uvedl @milancukrar , je mnoho řešení a to nejlepší má každý doma a to mám JÁ :) beton-igelit-hobra-plovoučka

správně Alfe.

hoonza*
hodnocení

Dám na vaše rady, díky

ky
hodnocení

0x
beton - igelit - BENEFLOR nebo STARLON cca6mm - plovoučka
hoonza*
hodnocení

Mohu tam dát igelit (parozábaranu) zbylo mi ze střechy hodně metrů. Má parozábarana rub a líc? (Střechu jsem já nedělal, tak nevím). Díky

honzo, ze střechy Vám nemohla zbýt parozábrana. Tam se nedává!

máte asi paropropustnou...

ale stále to není hydroizolace..

hoonza*
hodnocení

Je to silnější igelit protkaný sítí látkových vláken - tak bych to popsal. Mám toho celou roli.

A k té podleze - podlaha je dělaná v roce 2004 snad odborně včetně hydroizolace snad i zateplení. Já řeším až to poslední vrstvu pod podlahou. (měním podlahu za jinou) Díky Milane za rady.

Podklad pod hobru
jabraka*

Ono je to putna za větší peníze!Ky.

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Že by centimetr izolační desky tepelně nějak moc izoloval,se ani říci nedá.Tepelné ztráty do podlahy budou i tak velké.Na neodizolovanou podlahu bych plovoučku nedával,jen koberec.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]