Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znalecký posudek

Od: misap odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím mám dotaz jestli musí být vždy zpracován znalecký posudek.Jedná se o koupi pozemku (jen cca15m) od města.Město od nás vyžaduje zaplacení zapsání do katastru - což chápu a navíc právě zaplacení znaleckého posudku.(podotýkám, že my jsme ho nepožadovali).Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lesjakobrno
hodnocení

0x

Ahoj. Stát to musí trochu hlídat.Třeba tě napadne, tam vystavět -letiště pro vrtulníky.

Zeptej se nejlíp na tom uřadě- že nechceš zbytečně shánět nepovinný papír.

Zda je to povinný?

hodnocení

0x
Nač znalecký posudek při koupi pozemku?
Není to odhad ceny?
misap
hodnocení

Město si nechalo zpracovat znalecký posudek zřejmě kvůli odhadu ceny pozemku a teď to po nás vyžaduje a zitra to mám podepsat, tak nevím zda s tím souhlasit.

asd1

Pokud je posudek za obvyklou cenu tak taháš za kratší provaz - chceš pozemek platíš i odhad ceny, jinak ti to neprodaj.

krtek6
hodnocení

0x

nedávno jsem něco podobného řešil...jim stačí nějakej adekvátní údaj o tom jakou to má hodnotu...stačí třeba pozemek vedle...např. kupní cena souseda a tak

id
hodnocení

0x
U nás si na každý pozemek obec zajistí znalecký posudek se stanovením prodejní ceny. Částku za posudek pak obec připočte k prodejní ceně. Pokud zájemce chce koupit pozemek, jinou šanci nemá.

dr
hodnocení

0x

Ne, ZP není povinny.

Pokud ti při vyjednani prodeje nesdelili vedle ceny, ze budou chtít 2000,- na posudek, tak to odmítni.

ale asi řekli, když nevěděli za kolik to prodají, když jsou tak hloupí, ze si na to musí udělat posudek

samozrejme když ty něco chceš kupovat tak musíš se podřídit, druhá věc je povinnost prodejce seznámit kupce s náklady predem, tedy pokud jsi podmínky znal, tak se nevykrucuj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]