Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná stavba?

Od: giovanniseredov odpovědí: 25 změna:
Dobrý den,
Uvažujeme o koupi tohoto domu, nicméně mě zarazila celkem fušersky provedena hrubá stavba. Celkově se mi zdá že jsou špatně vyvázané cihly + dům je ve svahu a cely základ byl nakřivo (majitel to opravil tím že na ty zaklady vylil dalsi vrstvu betonu) Nejsem zedník a tak bych potřeboval poradit.
1)jak moc to je špatné
2)jakým způsobem by to šlo opravit aby se to v budoucnu nemohlo nějak projevit
3)kolik by stála oprava
Předem děkuji za rady.

Špatná stavba?
Špatná stavba? #2
Špatná stavba? #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

No je to takovej "Pizdil a Hyzdil" v akci...jestli to je za 0,5milionu jako stodola nebo dílna...směle do toho...bydlet bych si asi hodně rozmyslel...tolik tepelných mostů a dalších nekoukatelných věcí by mě od koupi odradilo

tolik tepelných mostů... 20 cm EPS a tepelné mosty plochy fasády jsou pryč, ale co další problémy... to musí posoudit odborník na místě.

Ale i toto lze opravit, záleží jen na penězích...

krtek6

ano, vše jde spravit..ale nikdy to nebude dokonalé...otázkou je jak náročný je budoucí uživatel...

Proč já musím s Vámi furt souhlasit. Nemůže občas napsat hloupost, abych to mohl zachytit?

Hezký večer.

krtek6

myslím, že v mém aktuálním tématu o rozvaděči těch nesmyslů plácám dost...to nestačí?*smich2*

petrovic

V tematu o rozvadeci Te Milan jako laik nemuze odborne ,,sestrelit". Asi myslel temata, obory ve kterych je profik a je jako ryba ve vode. *palec*

v mém aktuálním tématu o rozvaděči těch nesmyslů plácám dost
Krtku, ale to je učení..mučení, nějak se to naučit musíme, když je dobrý a trpělivý učitel.

break
hodnocení

3x
Krásný příklad lidového umění. Zlaté české ručičky...
Má to vůbec věnec? Moc to nevypadá*smich*

Věnec to má myslím z těch tmavších tvárnic, které mají nahoře jako jediné vidět maltu (zřejmě věncové tvárnice).

tj
hodnocení

2x
Správně jste moudře usoudil, že to není úplně echt... Tento dům bych si určitě nekoupil. Ta základová deska může ujíždět (pochybuji že beton vylili takto nakřivo, možná se to propadlo, možná ne, těžko říct), ale základová deska už je špatně. Na ní je postavená hrubá stavba, kde je evidentní nedodržení správných přesahů, prostě místy je vyvázání jen několik cm. My jsme měli perfektně udělanou pokládku ve všech řadách a na rovné desce a stejně se nám objevují na některých místech praskliny... Nechci ani domýšlet, co bude dělat tohle.
doplněno 31.01.23 15:28: .
A ještě dodám... A to jsou věci, které vidíte. Kdo ví, co za "tajemství" se ještě skrývá tam, kam už se teď podívat nedá a co se projeví třeba za několik let. Hmm?
doplněno 31.01.23 15:32: Teď koukám na to výborné rozložení váhy na tom překladu nad malým oknem v patře. (Ironicky)
tj
Do toho bych peníze nevrážel. Strhnout, vykopat základy a všechno znova... Bez nadsázky. Nebrat...
giovanniseredov
hodnocení

Též bych to tak viděl. Máte pravdu že na takovém baráku kdoví co je ještě špatně. To jsem tu nedával všechno na co jsem natrefil. Jediné co mě lákalo bys cena protože barák byl prakticky zadarmo. No teď už vím proč xD. Děkuji za názory.

Pokud nejsou zmrvené základy, tak se dá lecos opravit. Musel by to vidět odborník na místě.

hodnocení

1x

Stavěl to evidentně nějaký "kutil", cihly se mi zdají jen poskládáné na sobě bez pojiva, základní desku raději nekomentovat... Nejsem stavař, ale mně by spíše zajímaly stropy a střecha. Pozvěte si statika, ať máte jistotu, že nekupujete zajíce v pytli.

hodnocení

1x
Teď si vemte když by na tohle nalepily 5ku polyš, udělali fasádu, vevnitř lepidlo se štukem a prodají to někomu za dvojnásobnou cenu. Občas bych plakal, třeba když u nás na vesnici koupí někdo chatku s 350m2 pozemkem za 4mil.

hodnocení

1x
Nekupuj to!
Je to ve svahu. Bůhví, jaké jsou základy, v jaké hloubce, z čeho..
Svah se pohne, barák taky. Popraská!
Když koukneš na vazbu rohů, nebo na převázanost kvádrů a spáry mezi kvádry v řadách nad sebou, musí na tebe vystoupit pot.
Nekupuj to!

giovanniseredov
hodnocení

Trošku lepší foto
Špatná stavba? #4

makak
hodnocení

0x
Vůbec stavbě nerozumím,ale jen tak od oka mi to přijde dost děsivý...

asd1
hodnocení

0x

Vem tam statika. Už jen když se podíváš na krov u hřebene, tak je jasný že se tam dají čekat mnohem větší prasárny než dolejvanej základ...

hodnocení

0x

To ztracené bednění zdil nějak dle sklonu pozemku. To nechci vidět, jak udělal základy pod tím. Buď vše (základy, podlahy/stropy, střešní konstrukci) pořádně prověřit a domluvit slevu nebo nebrat.

tj
Přesně, :-D chtěl bych vidět ty dokonale kolmé základy. Jestli nejsou také ve sklonu :-D

A jen tak mmch -nezkresluje ty "šikmé základy tweréna ta šedá věc u nich, která je ve spádu s terénem?! A kuwa přehlédnul jsem! zaměřil jsem se na terén a tu část ccametr výše jasem přehlédnul! Beru zpět!

hodnocení

0x

Z fotek lze poznat jen to co je vidět na fotkách, již ne železo, které tam (ne)musí být

Existují soudní znalci, kteří třeba za 10. tisíc posoudí, spočítají a sdělí řešení. Na Vás je, zdali do toho chcete investovat, či nikoliv...

Jak dlouho to takto stojí?

giovanni*
hodnocení

Jak tak přemýšlím tak asi ani nechcu. Jak už tu bylo řečeno, když je takhle ojebané to co vidíme, kdoví co za překvapení bude ještě barák skrývat.. stojí takhle asi 2-3 roky.

---tak asi ani nechcu.---

výborné rozhodnutí, takže se to již nemusí řešit..

Koupíte jiné a toto si někdo předělá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]