Myslím, že bude odpuzovat hmyz a dobře hořet. Zpravidla je nějak chemicky ošetřená, stříkaná, tak asi do jídla ne. Pamatuji si, že jeden čas jsme sušenou pomerančovou kůru nosili do školy /jsem 70+/. Na jakou výrobu to bylo vybíráno, nevím. Možná na aromatizování nějakých čisticích prostředků, což dnes řeší chemie.
Domácí džus-ale po důkladné očistě pomerančů před oloupáním.. Ale moc se to nevyplatí. Možná bych ještě našel recept jednou jsme to zkoušeli kdysi dávno před cca 25? roky
Dobrý večer, v domácnosti lze využít citrusové slupky např.při čištění mikrovlnné trouby - vložíte slupky do malé nádoby,zaplníte do poloviny vodou a zapnete na nejvyšší výkon po dobu 5minut. Poté stačí vytrit vnitřek vlhkým hadrem. Slupky působí proti různým pachům,třeba v lednici někam do rohu položte pár kousků a nechte i několik dní působit. Páchnoucí boty zbavíte zápachu,když dovnitř vložíte kůru zabalenou do pečícího papíru. Nebo si vyrobte osvezovac vzduchu -kůru povarte 10minut s kousky skořice,po vychladnutí nalijte do nádoby s rozprašovačem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.