Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit velkou deku

Od: okurek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nevěděl by někdo kde koupit obyčejnou velkou deku velikosti tak 2x4,5 - 5 metrů. Nechci nic dráhého chci to jen na přehoz auta.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Takto velkou "levnou obyčejnou deku" koupíte těžko. Běžně se auto dává pod celtu. Asi máte důvod, proč celtu nechcete. Můžete levné deky sešít
Nebo to vyřešit jako já. Parkuji v polootevřeném průjezdu RD. Jednak se tam práší, ale předevší mi s oblibou po autě přecházely kočky a dělaly blátivé stopy (už to nedělají, máme nového psa). Koupil jsem levnou tenkou lehounkou netkanou textilii (ale prodávají se i silné chlupaté), která se prodává v zahradnictví za pár desítek korun. Na jednom konci jsem ohnul rohy a do vzniklých kapsiček vložil ploché magnety. Celý pruh textilie jsem pak volně namotal na 2 m bambusovou hůl.
Takto jsem schopen auto velmi rychle přikrýt i odkrýt (jezdím denně) a funguje to skvěle.
Přikrývám tak, že se postavím k předku auta s namotanou látkou a nechám magnety přichytit se na předek blatníků. Pak jen se zvednutou tyčí obejdu auto až k zadnímu kufru, kde pak látka visí zatížená bambusovou holí. Ráno pak jen chytnu okraj hole a krouživými pohyby látku volně za pár sekund látku namotám a postavím do kouta.

hodnocení

2x
2x5 je na bežné auto málo.
Šírka auta 160 cm >> na boku zakryjete jen 2 X 20 cm pruhy!
Délka auta 420 cm > (plus 60-70cm na šikmou plochu předního skla) také moc plochy přední masky a zadních dveří nezakryje!
Zkuste hledat třeba netkanou textilii. Bývá pevná a měkká.
Rozměr si určíte a ustřihnete po překrytí... Jsou aj větší.
Např.
obi.cz/...

hodnocení

0x
Nápad dobrý!
Když ale odhadnu průměr a hlavně obvod toho bambusu, počítám tak 15 - 20 cm na jedno otočení o 360 stupňů.
Zápěstí dokážu otočit max. tak o 90 až 120 stupňů. Teda na délku 20 cm ho musím otočit aspoň 3 krát.
Plachta 400 cm po 20cm=20x (60x)
Plachta 500 cm po 20cm=25x (75x otočit zápěstím.)
Není to přesně, samozřejmě. Ale zápěstí to pocítí!
.
Navrhoval bych na jeden konec toho bambusu připevnit jednoduchou kliku, jako je třeba u mako nebo masomlýnku.
Potom těch 20-25 plynulých kruhových pohybů předloktím opravdu namotá krycí látku za pár sekund.
Tak to není, je to tenká bambusová tyčka, a ta textilie se na ni při tom pohybu fakticky nenamotává, ale nabírá - vrství v záhybech a až při sbalení posledního cca metru toto zbytkem textilie obtočím.
Takže i při rozvíjení se to celé neotáčí, jen odbaluje jak leporelo, nebo plisovaná látka. Nebo skládaný toaleťák. Prodává se ještě? Šíleně škrábal. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]