Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba Garáže

Od: hankavondr odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, vlastníme rodinný domek a na své parcele, která je v katastru vedena jako zahrada bysme chtěli stavět garáž cca 36 m2 . Mám pár dotazů protože jsem v tomto ohledu neznalá. V první řadě se chci zeptat, jestli budu potřebovat nějaké vyjádření obce jestli zde mohu postavit garáž, dále vím, že budu potřebovat stavební povolení a projekt. Akorát moc nevím jak mám postupovat. Tak nějak jsem si to pro představu nakreslila na pozemku č.2 bych chtěla postavit tu garáž mám ji 2m od plotu se sousedem. Mohlo by to takhle být? Prosím jestli někdo tohle řešil jak postupovat a co vše musím splnit děkuji.

Výstavba Garáže

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Pokud je to více než 2m od hranice soueda tak jeho svolení nepotřebujete... a vyjádření obce bude součástí stavebního povolení...

hodnocení

0x

Ideální je domluvit se se sousedem a postavit garáž na hranici pozemku. Mám to také tak a soused také, takže jsme oba ušetřili místo na zahradě (máme garáže nalepené na sebe), protože "nudle" mezi garáží a plotem by byla k ničemu a garáž by zbytečně zasahovala do zahrady. Ale nemusí tam soused garáž mít, je to jen věcí dohody.

krtek6

ideální to samozřejmě je...samozřejmě v ideálních podmínkách. Jestli má souseda nějakýho dědulu, ten těžko už bude něco stavět

krtek6 - není nutné, aby soused stavěl, jde o dohodu, že můžu postavit garáž na hranici pozemku.Jestli on tam něco postaví je jeho věc.

krtek6

No hlavně bych si pak střechu vyspádal směrem na svůj pozemek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]