Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení pračky a myčky

Od: gabka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, budeme rekonstruovat bytového jádro a do kuchyně dávat kuchyňskou linku na míru. V lince potřebujeme zabudovat pračku i myčku. Jak napojit odpad z pračky i myčky? Do jednoho sifonu od dřezu se nám to nezdá. Dá se to nějak přímo napojit na odpad ve zdi, který tam povede kvůli umyvadlu v koupelně?

doplněno 27.04.10 08:49:

Děkuju za odpověď. A kam si nechat ty vývody udělat? Za pračkou je místo, schválně jsem volili úzkou.

doplněno 27.04.10 10:01:

Ještě jsem se chtěla zeptat, zda ten pračkový sifon a napojení na odpad je podomítková záležitost. Jde mi o to, že pokud by byl nějaký problém s odpadem, aby se nemuselo bourat do zdi.

doplněno 27.04.10 10:54:

Děkuju za odpovědi, moc mi to pomohlo, aspoň vím, co probrat s instalatérem. Je ten pračkový sifon i jiný než podomítkový? Aby prostě nebyl ve zdi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

2x

za pračku do výšky cca 60 - 70 cm (v závislosti na výšce prac desky), co se týká myčky tak odpad, voda i zásuvka by měly být ve vedleší skříňce (pokud bude vestavná)

doplněno 27.04.10 09:07:

I když vlastně pokud bude i pračka vestavěná, tak ybych to směřoval vedle, aby jste měli pohodlný přístup k odpojení vody a elektřiny

Toto pravidlo v podstatě platí pro všechny vestavné spotřebiče

rob*
hodnocení

2x

Ano, dá se i podomítkový sifon a vypadá takto

doplněno 27.04.10 10:47:

ta černá část bude ve zdi, ta chromovaná venku

Zapojení pračky a myčky

rob*
hodnocení

2x

Není zač :), třeba vám instalatér poradí ještě něco lepšího :) taky to záleží kolik máte místa a hlavně aby měl odpad spád.

Venkovní sifon vypadá takto

Zapojení pračky a myčky #2

rob*
hodnocení

1x

nechte si udělat zvlášť vývod na každý odpad a použijte pračkový sifon jak na pračku tak na myčku, napojovat na dřez to lze, ale když budete dělat rekonstrukci raději investujte o 3 stovky víc :)

rob*
hodnocení

0x

Ještě jsem našel užitečný odkaz, podle tohoto zaměření jsem taky dělal vše v kuchyni

supersektor.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]