Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký robot na hnětení těsta?

Od: libor007® odpovědí: 9 změna:

Přátelé, poradíte nějaký rozumný robot vhodný na hnětení kynutého těsta pro domácí použití? Nepotřebuji haldu příslušenství na kdeco jež zabere půl kuchyně ani zbytečně veliké tělo robota, jde mi primárně o hnětení a mísení těst něco jako:

alza.cz/...

Upřednostním robustní střeva(ideálně kov), která něco vydrží a výkon dostatečný na hutné chlebové těsto. Dám přednost kvalitní prověřené konstrukci. Poradí někdo se zkušenostmi nějaký fajn model do cca 4000, max 5000kč?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přítelkyně používá na knedlíky i na vánočku domácí pekárnu

hodnocení

0x

Peču zpravidla jednou týdně. Slané i sladké. Pekárnu se dvěma háky si nemohu vynachválit. Eta Siesta slouží už 20 let, už jen na hnětení. Je na půl kila mouky, ale jistě jsou i větší. Robot s milionem blbůstek mám taky, v něm už jen velmi zřídka nastrouhám větší množství mrkve.

hodnocení

Tak jsem po procházení netu nakonec skončil u toho z odkazu. V rozumné ceně je celokovový sencor, který ale prý díky nevhodné konstrukci špatně hněte nebo robot z lidlu, který má ale háky s teflonem, což na lepivé těsto zní na první pohled dobře, ale dříve či později bych nejspíš měl teflon jako bonbónek v těstu tak jak u domácích pekáren. Domácí pekárnu jsem měl 2x a už bych ji nechtěl. Za prvé časem vždy zatuhnou ty trny s háky a za druhé na tuhém žitném chlebovém těstu si ty pekárny vylámou zuby (doslova). Ten robot bude fajn i na jiné těsta a doufám, že běžný kváskový chléb uhněte taky.

hodnocení

0x

Ten Bosh má plastové převody a ze zkušenosti nebrat. Máme Sencor, už několik let a je super.

hodnocení

0x
Máme už nějaký rok tento
není nijak šetřen, používán 2 až 3 x týdně, jede v pohodě, i přes plastové datart.cz/...
hodnocení

Díky za postřeh. Ten můj bude mít vyšší výkon, takže bude snad trochu rezerva...

hodnocení

0x

Boscháka máme také. Sice už starší typ, ale pořád dělá co má. Doporučuji koupit v nějaké akci s co nejširším příslušenstvím v základu. To co je samostatné je docela drahé. Hnětení (a šlehání), strouhání a mletí beru jako základní funkce bez kterých bych ho nekoupil. Jen hnětení je málo.

Výhodou je jejich servis, vše je opravitelné a vše jde stále dokoupit i když máme model starší 10 let...

Přítelkyně jednou zapomněla míse kovový nůž což robot nerozchodil, ale šel bez problémů opravit v servise. Plastové převody mohou mít výhodu v tom, že jsou jako pojistka proti zničení motoru. :)

Jaký robot na hnětení těsta?

jana0
hodnocení

0x
Jaký robot jste si nakonec vybral? Jste s ním spokojený? Mám podobné požadavky, jako jste měl vy. Kompaktní, bez zbytečností a aby dobře hnětl kynuté a chlebové těsto.
hodnocení

Však už to píšu výše. Ten Bosh. Funguje dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]