Dobrý den. Budu muset letos koupit kotel,náhradu za dakon dor24.(doteď naprostá spokojenost,boužel se už nevyrábí.).koukal jsem na slokov sl23d,slokov Sl20e,Nebo opop 420 eko u..(tyto výrobci prodávaj přestavbové sady. Tak proto ta volba opop,slokov).jinou možnost nemám automat se mi nevejde.málo místa.tak,tak tam projdu. Máte zkušenosti někdo s provozem.čištěním.atd. A co je nejblíž výkonově a obsluhou k dakonu. Děkuji za postřehy.
Vyloženě nic.ale je mu už dvanáct let. A většinou tak dlouho nám vydržely předešlý. Na začátku sezony se začlo topit a najednou rup.při čištění nebo sám od sebe.a vytek. Tak jsem chtěl na jaře objednat.(docela dlouhá čekačka.) A zaparkovat v garáži.Tam na něj místo máme.Abych předešel nějaké panice kdyby nám v říjnu puknul.. Když tam bude stát rok dva tak se nezkazí.
Ale zkazí.Je nutno tento kotel zašpuntovat,kvůli korozi,nebo napustit vodou nebo vyjetým olejem.Moje zkušenost.
dakondor24
Tomu se mi nechce věřit že by nový kotel zabalený a zazátkovaný vyreznul zevnitř.cca po 2 letech.když bude pod střechou v suchu a jakž takž 10-12.stupních.. Nakonec jsem se dokopal k tomu.opopu 420.eko.+přestavbová sada. Dík za postřehy.
Mel jsem též dakon. Kromě nějakých netesnosti jsem si pořád říkal, že funguje a na nějaký zákazy se můžu... Nicméně před rokem zacaly ceny šíleně stoupat, rozhodl jsem se konat. Topenarovi jsem povidal, ze jsem vybral opop přestavbu. Řekl mi, ze dělá vlastně jen atmosy. Cena o malinko vyšší. Rekl jsem OK, nevyznám se v tom tolik a chci to rychle vyřešit. Dal mi atmos v té době za asi 55 tisic s ventilátorem. Neříkám, že je to přechod z trabantu do Ferrari, ale z trabantu do Fabie ano. Jediné, co mr štve, je malý popelník. Snad jsem trochu pomohl. Děkuji za zveřejnění
Dékuji za postřech. Právě že jsem chtěl koupit do zásoby. A na těch dvou co mám v nadpisu se mi líbí že si to vyměním sám.okruh je samotíž.a dakon naprosto vyhovuje..tak se nemohu rozhoupat. Pravděbodobně musím koupit slabší.za těch 12.let jsme daly okna trojskla,zateplily střechu.tak si myslím že by nám těch 20.kw stačilo.. A koupit můžu jenom jednou.
tm
My měli dor 32 a teď atmos 18... Tech 32 bylo na vytopeni stodoly. Možná jsme mohli mít atmos 24, ale takhle aspoň jede na vyšší výkon... záleží na baráku. Topenar přišel a řekl 18 bude až až. Mezitím jsme vyměnili okna a po kouskach se zatepluje.
tm
Jediný, na co si ještě zvykam je, ze atmos se plní předem a dor vrchem. Vrchem mi to přišlo lepší, protože jsem tu prostornou nasypku u 32 klidně večer naplnil až povrch. Ale zase u plnění předem je výhoda, že se zejména drevo někde nešprajcne v nasypce. U atmosu mě štve ten malý popelník, kdy při jeho naplnění otevřete dvířka a vysype se to částečně na zem. Při topeni uhlím s kameny vybíráte každý den. Ventilátor sice pomůže, ale i tak by mohl být ten popelník aspoň na 3 až 4 kybliky popela...hodně zdaru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.