Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo aviváže ocet

Od: vlajami* odpovědí: 8 změna:

Dávám místo aviváže ocet, mohu dát prádlo do sušičky? S aviváží nelze...

Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nikde jsem nečetla, že by se nesmělo. Dávám také ocet a do sušičky hodím voňavý ubrousek k tomu určený.

hodnocení

0x

Jak jste přišla na to, že se nesmí dávat do sušičky aviváž?
To ničemu nevadí.
Pokud dáváte do pračky ocet, což já těž, tak to je nejlepší věc, kterou můžete udělat.
Ocet je nejlepší čistidlo absolutně všeho. Po vymáchání prádla v pračce není vůbec nic cítit.

robertz

@wamp kolik octu dávat zhruba na plnu 8kg pračku prádla? a nesmrdí pak oblečení tím octem? díky

makak
Může, jenom bude dřív nebo pozdeji sušička zalepena zbytky aviváže...

aviváže zasírají i pračky. jsou to vosky

tempelf

@gumidek proto je nejlepší jednou za rok ( při dvou osobách ve společné domácnosti a 2x za rok když je více osob ) pustit pračku na 90c a nalít do přihrádek ( samozřejmě první ručně vyčistit a vypustit odpad u pračky) ocet kolik se vejde nebo nějaký prostředek k tomu určený, avšak ocet bohatě postačí a pokud neperete na 20c ale aspon 40c nevěřím že by se aviváž kdekoliv usadila nebo přilepila, možná uplně minimálně ale proto to čištění pračky.

Ty odměrky je potřeba jednou za týden preventivně prolít horkou vodou cca 70C z rychlovarné konvice, aby se ty nánosy vosků rozpustily a spláchli.

Studenej ocet s odměrkou udělá prd u praček z horním plněním. Odměrky se vyplachují ledovou vodou z řádu. Né vodou z pračky.

hodnocení

0x

Ocet nedávám, jen když třeba stále pění, nejraději do předposledního máchání. Aviváž mám ráda a sušičce nevadí. Vůbec. Po každém prádle filtry vyčistím a vodu u nádržky vyliju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]