Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasada polystyren+dřevo

Od: ekriz odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych se zeptat, zda by mi někdo poradil ohledně kombinace fasády. Nikde jsem to nenašel. Část plánuji větranou (rošt, vata, folie,modřín) a část klasickou( polystyren, hmoždinky, lepidlo, perlinkka, barva). Rozdělení bude vertikální. Jak mám zhotovit přechody mezi těmito dvěma typy fasád?

Děkuji za každou radu

Erik

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

rošt, vata, folie, větraná mezera, modřín

Já bych použil dilatační lištu, třeba jednu z nich.

Páč asi budete mít hranu, nebo rovinu přechodu?

ekriz
hodnocení

Děkuju,

Myslím, že tam bude hrana. Minimální, ale bude. Spíš se bojím o zatěkání vody mezi tyto dvě vrstvy.

To ten profil zajistí, aby tam neteklo.

hodnocení

0x
Teď záleží, jak by to mělo vypadat. Jestli má být dřevo v jedné rovině s polystyrenem nebo bude dřevo vystouplé.. každopádně by bych z toho nedělal vědu a oddělil bych fasádu dřevěnou lištou. My dělali listy kolem oken dveří atd přímo z té fasádní latě dane nastojato. Jinak dřevěné latě jsou teď moderní, ale já s tím mám problém v tom , že životnost odstínů latí je tak rok maximálně dva. U rodičů to má soused na baráku a je to otřesné, jak každá zeď má jiný odstín. Holt slunko dělá své. Leda ty namorene latě ještě opatřit nějakým UV stabilním lakem. Případně volit světlé odstíny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]