Nejste přihlášen/a.
Krásný den,
jelikož jsem už zoufalá, chtěla bych poprosit o radu, možná si někdo poršel tím samým.
Před půl rokem jsme se přestěhovali do posledního patra panelákového bytu. To poslední patro jsme hledali cca 8 měsíců, jelikož jsme bydleli v novostavbě dva roky, ve které bylo slyšet i to, jak někdo ze sousedů smrká, večírky do tří na terase apod.. Chtěli jsme mít jistotu klidu, takže nic než poslední patro nepřipadalo v úvahu. Majiteli i současnému nájemníkovi jsme důvod, proč opouštíme tak luxusní byt řekli a ujišťovali se, že v bytě je klid. To nám oba potvrdili :-/
K našemu překvapení, je v něm takový hluk, že kdybych to sama nezažila, nevěřím..
Ze spodního bytu slyšíme nejen každý krok, ale cítíme i lehký otřes. To samé, pokud se baví trochu hlasitěji, tak ze stěny u kuchyňské linky, která dělí obývák a koupelnu, slyšíme zřetelně slova. Různé rány atd., samozřejmě také. Za sousedy jsem byla a ti mi řekli, že od nich to nejde a tečka. Na na milion % tomu tak je..
Jelikož jsme utekli z krásného a luxusního bytu, do panelákového s ještě vyšším nájmen, platili provizi a byt po předešlém nájemníkovi dávali tři týden dopořádku, nechceme zase jako spráskaní psi hledat něco jiného.
Nevíte prosím někdo, co by mohlo být hlavním vodičem hluku, kde to ucpat, případně jak to alespon o polovinu stáhnout?
Jsme už vážně zoufalí..
Přenos zvuků je vlastnost paneláku. Příště líp vybírat. Mmch. to jste dobrý hejlové, stačí chvlíli postát na chodbě a je jasný že v celým baráku je slyšet každý prdnudí zdola až nahoru. To jste v tom bytě vůbec nebyli?
Že je v bytě klid - to asi ani nelhali, mysleli totiž klid na poměry paneláku - nahoře nad váma nikdo nechodí ani nešoupe židlema..
Myslíte jako lépe, než poslední patro, pane hejle? Na prohlídce nás bylo několik, včetně majitele, současného nájemníka a realitní makléřky.., takže mě opravdu nenapadlo se vysoukat na chodbu a všem říci, aby byli laskavě zticha, abych si ověřila pravdivost tvrzené, že je to tichý byt.. Mmch to bylo v létě, kdy byla otevřena okna dokořán směrem k hlavní silnici. S tímto hlukem jsme smířeni a počítali s ním, ale s dupotem a hulákáním nikoliv..
Vy jste prostě "nepočítali" s něčím, co je v panelálku (každém) zcela normální.
Nic s tím nenaděláte.
Můžete se opět přestěhovat do nějakého "současného" bytového domu, který je postaven dle dnešních norem a měl by na tom z hlediska hluku být daleko lépe, než starý panelák. Mám pro vás ale špatnou zprávu, většina těch ových domů je z hlediska zvukově izolačních vlastností ošizena. Bude to tedy lepší, ale zase ne o tolik.
Pak tedy chaloupku na samotě u lesa.
Jasně že lépe než panelák. Jak Hospůdka na mýtince, nastěhovali se do paneláku a divili se že tam jsou slyšet sousedi
Když chci tichej byt v bytovým domě, tak jdu na prohlídku v době kdy se tam něco děje, lidi se koupou, vaří, čumí na televizi, práskaj dveřma, děcka se rvou o hračku atd. A obejdu si okolí jestli tam neni kravál od průtahu městem nebo moc indicko.
Trochu snížit to jde za desítky tisíc, jestli to neni vaše tak souhlas vlastníka. A furt to bude panelák kde je slyšet všechno. Stručně pokud chci ticho, tak nehledám byt v paneláku.
Tak snad příště vyberete líp...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.