Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno - musím platit účty?

Od: dobroslava* odpovědí: 1 změna:
Prosila bych o radu.:Za života manžela jsme dali darem nejmladšímu synovi rodinný domek a byla sepsána smlouva u notářky,kde byly určeny všechny povinnosti k nám .jako rodičům až do smrti.Bylo určeno co můžeme užívat a také ,že veškeré platby za elektřinu,vodu,plyn a opravy bude hradit syn.Měsíc po darování manžel zemřel a určené bylo plněné.Syn dal přepsat polovinu domu na svou manželku a o mne jako postiženou se nezajímal .Mám ZTP-P.Před dvěma roky rodinný dům prodal se mnou jako věcným břemenem.Povinnosti zřejmě měly přejít na nového majitele,ale byly dány snad ústně (nedovíme se to) A MAJITEL NECHTĚL ŽÁDNOU PLATBU jenom loni sdělil,že obdržel na poplatky od syna 90.000Kč a to je tak na 5let. Majitelka tu nikdy nebydlela,pronájimala to 3 rodinám a letos to prodala dalšímu zajemci,který po mně chce abych veškeré platby hradila.Dokonce teď tady ještě nebydlí , až snad od příštího roku a tak mám vše platit já. Domnívali jsme se,že věcné břemeno přechází vždy na dalšího majitele.Nemám možnost si tyto skutečnosti zjistit. Na Geodezii je uvedeno věcné břemeno jako právo k bytu.Syn,který to původně nabyl tvrdil,že nebudu nic platit,že to má právně zajištěné. Odstěhoval se na sídliště a neprojevuje zájem o setkání a vyřešení těchto věcí se snachou,kterou jsem vším pověřila a která je mi při mém zdravotním stavu napomocná.Vozí mné k lékařům, nakupuje potraviny a jiné ostatní potřebné záležitosti. Jak prosím můžeme tuto záležitost vyřídit?Nynější majitel sdělil,že musím všechny ůčty platit jinak ,že mne bude žalovat a já mám žalovat syna(,pův.majitele.) Nemám sílu ani zdraví něco takového dělat. Děkuji Dobroslava

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Můžete se soudně domáhat vrácení daru. Zajděte za právníkem.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]