Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrubí k digestoři

Od: semil odpovědí: 4 změna:
Zdravím ,potřebuji vyvést potrubí od digestoře,jakou použít trubku? Stačí obyčejné Kg? Měl bych to něčím obalit aby se netvořil kondenzát?
A můžete mi ještě doporučit nějake ukončení na trubku se zpětnou klapkou?
Něco sem našel ale dávat 2 tisíce za automatickou mřížku mi připadá drahé.
Průměr 100mm.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
kg se použít dá (když to nebude vidět a bude to pasovat).
Já dělal z bílého plastového vzduchotechnického potrubí.
Jinak 100mm je na delší trasu docela málo, popřemýšlel bych aspoň nad 125mm, pokud to má být delší než dva metry + nějaké koleno.
semil
hodnocení

Cca 50cm přímo ven,žádné kolena atd .

hodnocení

3x

KG jde použít, ale je to zbytečně naddimenzované - pro ilustraci - z KG trubek a odboček se často dělá rozvod odsávání v truhlárnách, byť z hlediska statické elektřiny to není vhodné (nicméně funční to evidentně je :))

Pro digestoř se dělají trubky se slabší stěnou a často se používají i trubky s obdélným profilem

ventila-digestore.cz/...

Co se týče klapky - slušně vychovaná digestoř má zpětnou klapku přímo na výstupu. Pak stačí na fasádu osadit mřížku, zpětná klapka zabrání průvanu v potrubí a tudíž i kondezaci.

hodnocení

0x

Jako ukončení na fasádu mám toto, má to i klapku a nevypadá to špatně.

palmat.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]