Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat obří pytlík na praní?

Od: pu® odpovědí: 24 změna:

Dobré odpoledne *slunce* Z Pů se stává hospodyně každým coulem ( *haha* ), a tak má další otázku.

Prosím, nevíte, kde bych sehnala vééélký pytel na praní? Máme totiž starou pračku (s předním plněním) a bohužel asi dosluhuje *plac* To se projevuje tak, že guma kolem bubnu nedoléhá, jak by měla, a sem tam tam vjede ponožka a pak je natrhlá - taková dírka se tam objeví, no... Nechceme pračku ještě vyhazovat, protože jinak je dobrá, to za prvé, za další nesnáším zbavování se věcí, dokud slouží, a za poslední nové pračky, mám dojem, jsou permanentně poruchové (máma i bratr mají novou pračku, samá elektronika a dokonalost, ale problémů moře a nikdo to neumí a nechce spravovat). Takže jsme si říkali, že naházíme ponožky apod. do ednoho pytlíku a bude. Aspoň to zkusíme. Jenže sáčíčky na spodní prádlo jsou tak maximálně na podrpsenku, my bychom potřebovali rozměr spíš tak polštáře...
Předem díky za všechny tipy!

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Pu, napiš mi adresu do vnitřní pošty ;) Já jsem si jednou koupila v akci 3 pytlíky, od nejmenšího po největší, ale leží mi naspodu koše. Než si vzpomenu že je mám, tak mám už i vyžehleno. Jsem pohodlná to tam dávat. *pusa*

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Jako chlap bych to řešil výměnou toho gumovýho límce za nový, asi to nebude majlant.

pu®
hodnocení

Tak moment, to jde? To jako fakt? Protože já jsem se kdesi dočetla, že se s tím nedá udělat naprosto nic...uf, poraďte tedy, prosím! (Někde jsem četla totiž, nebo mi to někdo říkal, už nevím, že se starými pračkami nejde udělat nic, leda vyhodit...).

papene*

Pu napiš co je to za pračku.;)

raadek*
Guma se da vymenit. Je stazena paskou. Jakou mate znacku? Pytel na prani se da udelat ze stare zaclony. R.
slonbonjohn*

To je blbost, výměna je možná, kdysi jsem to dělal na starý Tatramatce. Škoda, že není na příjmu Hangár, jistě by to potvrdil.

kytka*

Jistěže se mění gumová příruba, a pak si dávej věci do polštáře, jednoduše ho zapni s prádlem uvnitř a dej do bubnu a per. Máš jistotu,že se ti nic nezatoulá a nepotrhá.Myslím,kdybys zašla do opravny a řekla značku pračky,tak ti sdělí,zda mají ještě díl na vyměnění. Nebude to stát moc. Zkus to!*palec*

hodnocení

2x

Přemýšlela jsem o tom pytli na praní.*hi* Myslím, že jeden veliký by zas až tak nebyl fajn. Je veliká pravděpodobnost, že se při ždímání všecko s tímto pytlem sesune na jednu stranu a pračka mude mlátit jako blázen. A tlumiče půjdou rychle do pryč.*sok* A dostávat ho plný do i ven z pračky, nebude žádná snadná záležitost. *klik* Nebylo by lépe použít pytlíky dva?

lidka*
hodnocení

0x

Ale Pů, to přeci bude práce pro novou osobní švadlenku. Vyžádej si od maminky a nebo babičky (od té spíš - ty nic nevyhodí) starý poštář a nebo prostěradlo a trocha šití a tkaloun a máš hnedka pytlík na prádlo. *placni*

pu®
hodnocení

Je to Philco W483X. Jojo, s tou starou záclonou máte pravdu - ale nic takového fakt nemáme. A stejně tak nemáme ani starý povlak na polštář a babičky daleko - tam než bychom se dostali, tak máme vše potrhané... pokud tedy nevyměníme gumu.. My totiž používáme vše do rozpadnutí, nebo když je ještě věc použitelná, darujeme ji dál. Nejsem zastáncem schovávání čehokoliv - jestli ještě věc sloužit může, ať slouží o dům dál; kolikrát jsou lidé vděční za takovou hloupost, kterou bych myslela, že už nikdo nebude chtít. A když se rozpadne, vytřídím a vyhodím. Takže fakt jedině koupit nebo nechat ušít - a nová osobní švadlenka odsouhlasila *placni**frajer* Teď tedy jen počkám, jestli se dá vyměnit ta guma...to by mě fakt zajímalo, kde jsem vzala, že to nejde..

doplněno 26.04.10 19:11:

Safra *bum* nemůžu bodovat. Co to je zase za nový opatření, že když jsem desetkrát hodnotila za posledních 24 hodin, tak už nemůžu! Chjo. Člověk se sem po měsíci pořádně dostane, tak pročítá úplně všechno - to je jasný, že budu desetkrát hodnotit! Džjóva, co si na nás ten admin ještě nevymyslí, jen aby nemusel rozesílat trička *smich*

marenka*
Takže fakt jedině koupit nebo nechat ušít - a nová osobní švadlenka odsouhlasila Pu! Já jsem je teď zabalila
raadek*
Porad nechapu jak guma k bubnu nedoleha. Nekde dole? Nemuzete povolit upevnovaci pasku a gumu otocit o 180 stupnu? Tedy spodek nahoru? R.
pu®
hodnocení

Echm, mno to by jako asi šlo, kdybych tušila, o čem mluvíte... *hi* Jo, je to dole, prostě je tam taková mezírka mezi tím bubnem a gumou, ta je ztyřelá a do toho centimetříku lezou ponožky a jiné spodní prádlo. Já nechápu, kde je co upevněno...pardon, ale my se v tom ani jeden nevyznáme. Prosím zkuste co nepřesněji a nejkonkrétněji popsat, co mám udělat. Díky! A PS: ráda bych bodovala, ale nejde to *zed*

slonbonjohn*

Koukám, že jsou celkem běžně k mání : eltopeni.cz/...

kytka*
hodnocení

0x

pu zkus se mrknout zde dilynapracky.cz/...

hodnocení

0x

Nám se v tom gumovém těsnění udělala dírka a tak manžel to těsnění zkusil otočit aby dírka byla nahoře. Nejdříve jsme sháněli těsnění nové ale můj šetřílek to nové co koupil od opraváře praček si nechal napříště. Takže si to vyzkoušel vyměnit cvičně

raadek*
Zrovna nemam polopaticke vyjadrovaci schopnosti, ale zkusim to. Otevrete dvirka a hned ta sama guma tesni i ona dvirka. Z vnejsku je kolem dokola plastova stahovaci paska, ktera ma z kazde strany zuby, ktere do sebe zapadaji. Ty zuby musite od sebe oddelit a paska se povoli. Pak muzete s gumou manipulovat. Pokud je prilepena necistotami, tak ji napul stahnete smerem ven a otocte vadnou gumou smerem nahoru. Gumu zase spatky nasadte na plechovy rantl a opet stahnete paskou. R.

hodnocení

0x

Philco? No to je paráda! Měla jsem ji cca 30let a dodnes na ni vzpomínám s láskou a dojetím. Byla nejlepší! I to, že jsem do šuplíku strčila sprchu a pustila teplou vodu. A sluchem, když to tichounce cvaklo, jsem určila, kdy vodu zastavit.*ua*A za celou dobu měla 3 opravy . Těsnící manžetu a 2 gumové kolínko k filtru, které se prodřelo a pod pračkou byla loužička.*palec*Jasně slon má pravdu. Zavolejte servismana a nechejte manžetu vyměnit.*jasne*

ariva
hodnocení

0x

dá se použit i STARŠÍ ZÁCLONA ta se docela dobře sešije a je to celý pytlík:) nebo se dá koupit netkaná textilie v prodejně pro zahrádkáře..

kytka*

jenže PU psala, že to nemá jak ušít*nevi*

helza*
hodnocení

0x

Já si kdysi velmi levně koupila sadu pytlíků na praní v internetovém obchodě Quelle. Obsahovala i dva velké pytle.

malvinka*
hodnocení

0x

Pu, nyní je v nabídce Lidlu , ale nevím zda by vyhovovala velikost.

pu®
hodnocení

Malví, mockrát děkuju! *pusa* Leč Mařenka je zlato *palec* a ty pytlíky, jak tu o nich píše, mi fakt poslala - už v nich pár týdnů pereme *frajer* Ale jsi hodná, že sis vzpomněla! *placni*

malvinka*

Abych pravdu řekla vzpomněla jsem si na tebe i v pátek. Šla jsem do toho úžasného obchůdku, kde je majitel asi turek či libanonec měla jsem ,,absťák ,,chalvy cena za 500g 80,-Kč v krabce, samozřejmě už není. Má samé zajímavé poklady a suroviny namátkou ... růžovou vodu používá se na pleť a moučníky, koření šafrán, kustovnici, kešu oříšky... úžasný meruňkový džus - žádnou ředěnici jako v obchodě. Posledně mi stříkl na ruku parfém z jasmínu nádherná opojná vůně a držel. Tak jsem při dalším nákupu *hi*loudila zda by šel sehnat tak uvidíme.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]