Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachod řádně nesplachuje

Od: jirina odpovědí: 14 změna:
Stejný problém jako u většiny. WC nesplachuje. Papír se při 3 l točí, je vyprány. "Odborníkem" z Jiky mi bylo odpovězeno, že splachování 3 litry je pro muže, kteří nepoužívají po malé straně toaletní papír. Dobrý fór a zřejmě "skvělý odborník". Neřešitelný problém, vyzkoušeno mnoho druhů toal. papíru. Podle mě šmejdské WC. Měli jsme koupit polský výrobek, ten u syna pracuje na 100%.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
A chcete s něčím poradit, nebo si jen postěžovat?
Máme doma dva kombíky Jika a se splachováním nějak nemáme problém, s velkým ani malým, i to malé papír spláchne.
Známí mají podobnou mísu (nezkoumal jsem přesný typ) a tam občas musím spláchnout 2x celou nádržku, abych se zbavil všeho, už pocitově to ale teče dost mizerně, možná by stačilo rozdělat, vyčistit a seřídit.

hodnocení

3x

My máme doma již x let WC kombi Jika Lyra se spodním odpadem a nemáme nejmenší problém!

tj
hodnocení

1x
Máme Jika a splachuje až moc dobře, bohužel to myslím částečně ironicky, protože zřejmě kvůli tvaru mísy při plném spláchnutí občas vystříkne trochu voda ven.

hodnocení

1x

Nedávno jsem to tady vzpomínala. Před mnoha léty se tady Toni ptal na totéž. Byla to hodně dlouhá, široká a bystrozraká diskuze. Určitě měla nejvíce příspěvků za celou historii existence poradte.cz. *smich2* Mám stejný problém jako vy a tenkrát i dnes tvrdím, že je to konstrukční vada mísy, kde voda udělá vír, ale některé komponenty do kanálu nespáchne, jen vypere dočista do čista.

bohunicak
hodnocení

1x
Dobrý den. Našel jsem skvělé řešení. Máme v bytě dva záchody Jika Lyra (osadil je předchozí majitel při rekonstrukci). Ten co je v koupelně splachuje skvěle. Ten co je samostatně, splachoval mizerně. Papír se převaloval, "šišky" se točily dokola a nic. 3x až 4x spláchnout po velké potřebě nebylo výjimkou a často stejně bez úspěchu. Mísy jsou totožné, nádržky asi taky, jen tvar čudlíku na splachování se liší. Záchod co nesplachoval měl čudlík dělený. Voda tekla strašně pomalu a nedotekla do přední části mísy. V práci jsme měli stejné záchody a splachovaly perfektně... Byl jsem zoufalý. Nakonec jsem na nějakém fóru našel fígl: demontovat záslepku na boku nádržky (jednou dírou přichází voda, druhá, která je na opačné straně, bývá zaslepená). Odstranil jsem a záchod splachuje jako nikdy. To je rychlost s síla. Jedním mocným spláchnutím jede všechno do kanálu. Na malé spláchnutí odjede i papír po malé potřebě. Snad to někomu také pomůže.
111®

dobrá poznámka také zkusím...

pohanka

To vypadá, že pomohl vyšší tlak vzduchu.

111®

tlak asi ne ale přísun vzducu ano

lmgify

Jestli to má externí nádržku, tak by mělo stačit přizvednout poklop než uděláte druhou díru. Vypadá to jako vytváření podtlaku v nádržce při vypouštění vody.

111®

druhou díru netřeba dělat , je tam automaticky pr případ přívodu vody z druhé strany..

km

ano, to je dobrý bod

osobně si myslím, že na vině špatného splachování záchodu může být také chybně řešený odpad bezrostředně za záchodem

vibe2*
hodnocení

0x

Je všechno Jika (nádržka, splachovač, samotný záchod)? Musí to k sobě pasovat ...

Pokud naroubujete Jiku třeba na polský Kolo záchod, nebude to taky dobře splachovat ...

helin
hodnocení

0x
Měl jsem Jika Lyra+ na bytě a to samý splachoval úplně na prd, voda neobjela mísu až dopředu a papír se tam jen převaloval, prý to bylo konstrukcí mísy. Teď jsem si dělal venkovní WC, použil jsem mísu Concept od Ptáčka, je to vlastně taky Jika lyra a přesně to samý zase to nesplachuje!

K míse Lyra+ musí být splachovač Lyra+.

Když dáte splachovač Lyra+ k nějaké jiné míse (třeba polské "Kolo"), nebude to dobře splachovat - už jsem to jednou psal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]