Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pudni vestavba

Od: chucky1® odpovědí: 8 změna:
Dobry den, delam pudni vestavbu nad garazi, ktera je pouze temperovana (v mrazech to nejde pod 5C). Podni prostor je z vazniku s upravenym prostorem o siri 4m. 1. Podlaha - mam udelany pochozi rost na ktery prije osb 2x12mm. Skladba z garaze tedy bude SDK, parozabrana, rost, vata 40cm, osb. Je mozne rovnou pozit osb na rost bez vetrane mezery? Vrsek bude prilezitostne vytapen.
2. Zatepleni sikmin - osb, parozabraba, vata mezi krokve 100mm a pak voln pudnu prostor. Nebude necemu vadit dat osb primo na krokve na parozabranu?
Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

OSB 2x12mm určitě ne... 2x22m ANO... větraná mezera ANO

hodnocení

0x

1) zaděláváte si na problém, musíte mít mezi OSB a vatou ODVĚTRÁVANOU mezeru podle velikosti plochy asi 10cm mezeru. Minulý týden, sousedův synek si nenechal poradit a po 6 letech zjistil, že má OSB desky plesnivé, vazníky rovněž a vše musí předělávat. nevěřil mi, že to tak bude.

2) nepochopil jsme toto slovní spojení..."vata mezi krokve 100mm a pak volný půdní prostor" , páč nad krokvemi bývá již jen latě a krytina.

Nebo myslíte nad kleštinami?

Každopádně šroubováním OSB desek uděláte z parozábrany cedník.

hodnocení

1) zaděláváte si na problém, musíte mít mezi OSB a vatou ODVĚTRÁVANOU mezeru podle velikosti plochy asi 10cm mezeru. Minulý týden, sousedův synek si nenechal poradit a po 6 letech zjistil, že má OSB desky plesnivé, vazníky rovněž a vše musí předělávat. nevěřil mi, že to tak bude.
2) nepochopil jsme toto slovní spojení..."vata mezi krokve 100mm a pak volný půdní prostor" , páč nad krokvemi bývá již jen latě a krytina.
Nebo myslíte nad kleštinami?
Každopádně šroubováním OSB desek uděláte z parozábrany cedník.
Dekuji za odpoved.
Foto 1 - budouci rost na zaklop osb
Foto 2 - skladba podlahy zespodu - garaz nevytapena, sdk, folie, rost, svetle drevo vazniky 50x200, zelene drevo 50x200 novy rost. Vata lezi na sdk v sile cca 200mm. Chtel jsem ji doplnit az po vrsek noveho rostu a na to osb. Jde mi o to aby byla podlaha zateplena. Nebo jak podlahu mit zateplenou?
Foto 3 -tak to asi budou klestiny - jak je zlute naznaceno - z vnitrni strany uvazuji osb vruty do klestin, folie, vata a pak uz volny pudni prostor.
Muze to fungovat bez problemu?
Pudni vestavba
Pudni vestavba #2
Pudni vestavba #3

Záklop z OSB desek nedělejte.

hodnocení

Uz je mam doma :( bude vadit, kdyz teda vatu nedam az pod ne a necham tam tu mezeru a zaizoluji to po obvodu aby podlaha nepromrzala? Garaz pod tim neni vytapena.

Bude to vadit,

mezera musí být odvětrávaná.

hodnocení

A z ceho tedy udelaz finalni podlahu? Uvazoval jsem prave osb a pak hobru a plovoucku, nebo zatezovy koberec.
Jde to nejak vyresit abyh udelal odvetravanou mezeru a mel soucasne zateplenou trochu i podlahu?

Pokud bude nahoře i dole vytápěný prostor, nebude problém, pokud nahoře bude zima, dole teplo, bude-li rosný bod v izolaci, budete mít problém se špatnou bilanci vodních par.

Model vidite zde:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]