Dobry den, delam pudni vestavbu nad garazi, ktera je pouze temperovana (v mrazech to nejde pod 5C). Podni prostor je z vazniku s upravenym prostorem o siri 4m. 1. Podlaha - mam udelany pochozi rost na ktery prije osb 2x12mm. Skladba z garaze tedy bude SDK, parozabrana, rost, vata 40cm, osb. Je mozne rovnou pozit osb na rost bez vetrane mezery? Vrsek bude prilezitostne vytapen. 2. Zatepleni sikmin - osb, parozabraba, vata mezi krokve 100mm a pak voln pudnu prostor. Nebude necemu vadit dat osb primo na krokve na parozabranu? Diky
1) zaděláváte si na problém, musíte mít mezi OSB a vatou ODVĚTRÁVANOU mezeru podle velikosti plochy asi 10cm mezeru. Minulý týden, sousedův synek si nenechal poradit a po 6 letech zjistil, že má OSB desky plesnivé, vazníky rovněž a vše musí předělávat. nevěřil mi, že to tak bude.
2) nepochopil jsme toto slovní spojení..."vata mezi krokve 100mm a pak volný půdní prostor" , páč nad krokvemi bývá již jen latě a krytina.
Nebo myslíte nad kleštinami?
Každopádně šroubováním OSB desek uděláte z parozábrany cedník.
1) zaděláváte si na problém, musíte mít mezi OSB a vatou ODVĚTRÁVANOU mezeru podle velikosti plochy asi 10cm mezeru. Minulý týden, sousedův synek si nenechal poradit a po 6 letech zjistil, že má OSB desky plesnivé, vazníky rovněž a vše musí předělávat. nevěřil mi, že to tak bude. 2) nepochopil jsme toto slovní spojení..."vata mezi krokve 100mm a pak volný půdní prostor" , páč nad krokvemi bývá již jen latě a krytina. Nebo myslíte nad kleštinami? Každopádně šroubováním OSB desek uděláte z parozábrany cedník. Dekuji za odpoved. Foto 1 - budouci rost na zaklop osb Foto 2 - skladba podlahy zespodu - garaz nevytapena, sdk, folie, rost, svetle drevo vazniky 50x200, zelene drevo 50x200 novy rost. Vata lezi na sdk v sile cca 200mm. Chtel jsem ji doplnit az po vrsek noveho rostu a na to osb. Jde mi o to aby byla podlaha zateplena. Nebo jak podlahu mit zateplenou? Foto 3 -tak to asi budou klestiny - jak je zlute naznaceno - z vnitrni strany uvazuji osb vruty do klestin, folie, vata a pak uz volny pudni prostor. Muze to fungovat bez problemu?
Uz je mam doma bude vadit, kdyz teda vatu nedam az pod ne a necham tam tu mezeru a zaizoluji to po obvodu aby podlaha nepromrzala? Garaz pod tim neni vytapena.
A z ceho tedy udelaz finalni podlahu? Uvazoval jsem prave osb a pak hobru a plovoucku, nebo zatezovy koberec. Jde to nejak vyresit abyh udelal odvetravanou mezeru a mel soucasne zateplenou trochu i podlahu?
Pokud bude nahoře i dole vytápěný prostor, nebude problém, pokud nahoře bude zima, dole teplo, bude-li rosný bod v izolaci, budete mít problém se špatnou bilanci vodních par.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.