Nejste přihlášen/a.
Bydlíme v rodinném domě secesního stylu, rozhodli jsme se pro rekonstrukci fasády. Ta původní je neobvykle pevná, "brízolit", jedna strana drží bez poškození, tři zbylé mají vzdutou omítku, opadávají atd... Řešíme, jakým způsobem postupovat, je tam plno šambrán a ozdob, sochy.. Ty se samozřejmě nebudou otloukat, jen čistit. Ale co ty obyčejné plochy bez ozdob- je líp je otloukat nebo jen to co je vzduté? Co podle Vás bude mít větší trvanlivost? Obáváme se, že dnešní omítky nebudou tak pevné jako ty původní... Jak byste to řešili Vy?
Brizolit v secesi ještě nebyl, i když v secesi už cementové omítky byly.Tedy přesně řečeno-slabší vápenné omítky, řádně nastavované cementem.Jenomže nejde jen o samotnou omítku, ale také o správný technologický postup nahození této omítky.Tyto postupy jsou fyzicky namáhavé-doslovba dřina- a tak je pozdější zedníci rádi zapoměli.Omítka se hází na několik vrstev, mezi tím je přestávka.Poslední vrstva hrubé se zatáčí a utahuje dřevěným hoblem, na nějž se tlačí maximální silou, až voda vystoupí na povrch.Po několika metrech měl mokrý záda i zedník.Plochy otlouct a nové, pokud to má mít úroveň.
Zatím nemám peníze, přesto jsem udělal poptávku. Mám dům s ozdobami, asi taky secese. Půdorys cca 10x11m, Výška 2 patra. Poptávka byla na dvě etapy.
1. etapa: záchrana ozdob, udělání forem, výroba nových ozdob. Uskladnění zatím ve sklepě-zatím nejsou peníze na 2. etapu, hi. Nabídnutá cena cca 60 tis.
2. etapa: Kompletní dodávka omítek od okopání, přes pronájem lešení, stav. povolení, zajištění materiálu, až po úklid, cena cca 550tis.
Dodali mi nabídku i s CD na kterém byly fotky staveb, které tady na Jablonecku a Liberecku dělali. Nevím odkud jste. Pokud někde tady z okolí, tak dodám i jméno firmy. Nevím, jestli se to tu smí veřejně, tak když tak mailem. Mohl bych poslat i obsah toho CD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.