Nejste přihlášen/a.
Brambory v bytě Vám vyklíčí pokaždé. Protože to byste musel mít v bytě teplotu jako venku, aby Vám vydržely. Nehledě k tomu, že když přijde do bytu návštěva, mít v kuchyni pod stolem pytel brambor je opravdu prapodivné.
Navíc stačí jedna nakažená brambora a je všude smradu...
Ještě by byla možnost uskladnění, pokud máte snad nějakou chladnou komoru, případně garáž. Když nemáte, opravdu kupovat brambory po dvou kilech, spotřebovat a koupit další. Chleba a pečivo přece také nekupujete po 25 kilech. Takže kupovat častěji a méně. Jaga.
Zásobu na měsíc bych kupovala pouze v případě, že jsou to brambory od soukromníka koupené na trhu. Brambory z obchodů kupujte v menším množství, i když chápu, že čím menší je balení, tím vyšší je cena. Rozdíl ale nebude v desetikorunách a hroznému skladování pod stolem se vyhnete.
Na uskladnění kvalitních brambor bych se domluvila s někým, kdo sklep má. Taková malá služba mezi přáteli a kolegy mi nepřipadá divná. A z vlastní zkušenosti doplním, že v létě, když už brambory nemám, sahám po rýži a těstovinách.
Tak to máš blbý když nemáš sklep. Pak si můžeš koupit ledničku a 7°c a tma pro brambory je ideál. Každopádně to se ti asi nevyplatí, při ceně brambor, my kupovali za 3 Kč kilo 25 kg pytle, teď jsou tak za 10? Inu skladování něco stojí, nejlepší a nejlevnější jsou po sklizni.
Ale mám lepší řešení, v letě místo brambor yez ovoce A těš se na novou sklizeň brambor.
Jedině alespoň část nacpat někam do chladu. Chladnička, vinotéka, polystyrenová krabice na balkóně. Já taky nemám vyloženě sklep, takže zásobu brambor nekupuju, max tak 5kg a mám je v lednici v zásuvce na zeleninu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.