Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladování brambor v bytě?

Od: petrc odpovědí: 5 změna:
Zdravím jak vyřešit skladování většího množství brambor v bytě kde nemáme sklep? Pro mě je větší množství 25kg mám to zhruba na měsíc a když není léto tak se brambory nepokazí. Ale minulé léto jsem je nechal v kuchyni pod stolem v pytli (s oky prodyšný) a pouze přikryl starší bavlněnou plachtou a i když tam slunko nesvítí tak brambory velmi brzy rozklíčily a začly se kazit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Brambory v bytě Vám vyklíčí pokaždé. Protože to byste musel mít v bytě teplotu jako venku, aby Vám vydržely. Nehledě k tomu, že když přijde do bytu návštěva, mít v kuchyni pod stolem pytel brambor je opravdu prapodivné. *alene* *smich* Navíc stačí jedna nakažená brambora a je všude smradu...

Ještě by byla možnost uskladnění, pokud máte snad nějakou chladnou komoru, případně garáž. Když nemáte, opravdu kupovat brambory po dvou kilech, spotřebovat a koupit další. Chleba a pečivo přece také nekupujete po 25 kilech. Takže kupovat častěji a méně. Jaga.

hodnocení

3x

Zásobu na měsíc bych kupovala pouze v případě, že jsou to brambory od soukromníka koupené na trhu. Brambory z obchodů kupujte v menším množství, i když chápu, že čím menší je balení, tím vyšší je cena. Rozdíl ale nebude v desetikorunách a hroznému skladování pod stolem se vyhnete.

Na uskladnění kvalitních brambor bych se domluvila s někým, kdo sklep má. Taková malá služba mezi přáteli a kolegy mi nepřipadá divná. A z vlastní zkušenosti doplním, že v létě, když už brambory nemám, sahám po rýži a těstovinách.

ahoj1
hodnocení

1x

Tak to máš blbý když nemáš sklep. Pak si můžeš koupit ledničku a 7°c a tma pro brambory je ideál. Každopádně to se ti asi nevyplatí, při ceně brambor, my kupovali za 3 Kč kilo 25 kg pytle, teď jsou tak za 10? Inu skladování něco stojí, nejlepší a nejlevnější jsou po sklizni.

Ale mám lepší řešení, v letě místo brambor yez ovoce A těš se na novou sklizeň brambor.

pb®
hodnocení

1x

Jedině alespoň část nacpat někam do chladu. Chladnička, vinotéka, polystyrenová krabice na balkóně. Já taky nemám vyloženě sklep, takže zásobu brambor nekupuju, max tak 5kg a mám je v lednici v zásuvce na zeleninu.

ltz
hodnocení

0x
Brambor ke koupi je všude dost, nemusíte přece dělat tak velké zásoby, zvláště když není prostor ke skladování. Takove množství brambor je v byte i cítit a to nemusí být ani nahnile. Když nemáte sklep, stačí mit tak dve kila k rychlé spotřebě. A další, nevyklicene muzete dokoupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]