Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topný kabel na trubku 10m s termostatem - levně

Od: ahoj* odpovědí: 5 změna:

Kdo máte zkušenosti, hodíte odkaz na levný topný kabel proti zamrzu trubky, cca 10 m, s termostatem? Ideálně co nejnižší cena a taky otázka, některé mají termostat na konci a některé na začátku.

výkon asi co nejmenší ideálně pod 10 W / metr, děsí mě to rozpětí některých, že sepne při 3°C a vypne až při 15°C

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejasne zadanie : aky je material potrubia a jeho priemer? Bude kabel omotany zvonku alebo vlozeny dnu? Co je okolo potrubia (vzduch, zem, voda ...)?

ahoj1
hodnocení

bude to na zahrade na zemi

Pehd32 a na to tubex

Tak napadá někoho ten topný kabel už?

hodnocení

0x
Jak tam bude mechanický termostat, bude to mít takovouto ošklivou hysterezi a většinu typických zimních dnů s teplotou v noci těsně pod nulou a ve dne kolem 6 stupňů to bude topit zvytečně. Volil bych elektronický digitální termostat (třebas zásuvkový), kde půjde teplota nastavit přesně. Mívají i drátová externí čidla, to bych přidělal na nechladnější část trubky, takže to pak nebude zbytečně topit v situaci, kdy je trubka ohřátá průtokem vody. Při takovémto zapojení nebude vadit trochu naddimenxovaný výkon. protože po ohřátí třeba nad 3 stupně se topení vypne.
doplněno 22.01.23 23:12:

Zásuvkový s externím čidlem třeba zde: hadex.cz/...

Na zabudování třeba takový: vokolo.cz/...

Nic jste nám neřekl o té trubce, o jejím materiálu, umístění, způsobu provozování, co jí teče, o nejnižší teplotě okolí, jestli je tam průvan..

Nezapomeňte po omotání topným kabelem na trubku nasunout tepelnou izolaci, ať netopíte pánu Bohu do oken a samozřejmě to sníží požadavek na výkon topení.

ahoj1
hodnocení

No ta hystereze je psana 3-13°C

A ten tip na termostat s cidly?

podle me to v mirelonu se zahreje hned

chtel jsem hlavne natipovat ten kabel, protoze jsou jich mraky druhu.

ahoj1
hodnocení

Diky za tim. Na Aliku maji ten KT3100 za 165 Kc i s postou, uz mi jde.
teplota okoli je zahrada

ated, jaky kabel? Cca 8 m co jsem nasel tak ma hrozne veliky termostat na sobe...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]