Nejste přihlášen/a.
Budu dělat nový plot. Myslíte že je možné si objednat plotovky přímo na míru na pile?
Např.když řeknu že potřebuji plotovky smrkové hoblované délka 130cm,šířka cca 19cm,tlouška cca 20mm.
K tomu potřebuji také nějaké trámy a trámky,opět pravděbodobně hoblované vysušené?
To záleží na tom, kde to kupujete. Ne každá pila má sušárny a nabízí tudíž hoblované profily, Když už jsme u toho - optimální je řezivo aspoň 2 roky sušit přirozeně a pak dosoušet.
Ale nabídka je široká a když se poptáte po okolí, nebo zagooglíte, jistě najdete ve svém okolí dodavatele takového sortimentu. Ovšem je pravdou, že většinou prodávají nekrácené desky a hranoly
Objednat nejlépe tam, kde mají vzduchosuché dřevo. Tak tři roky v hráni, bez sušárny.
Šířka 19 cm je moc, to se bude kroutit a ohýbat. Když moc, tak 10 cm. Nařezáno z širších prken, aby tam nebyl střed. Na rygle nějaký latě, asi tak 8x4, ale to záleží na vzdálenosti sloupků. Horní hrana trochu šikmá, aby na ni nestála voda, dole neuškodí okapová drážka. Vše natřít ještě před sešroubováním, vruty průměr 5 mm, čtyřky vydrží jednu zimu.
No, to by mě taky docela zajímalo, jestli ještě vůbec někdo tuhle technologii provozuje. Jako študáci jsme to viděli v Dřevařských závodech v Bystřici p/H, tam impregnovali kandelábry a pražce. Jenže - ekoteroristé tuto technologii pohřbili, prý fuj
Tak kolego - můžete prozradit, kdo to ještě dnes provádí?
Jak poznám že je dřevo vysušené?
Díval jsem se na dřevo v Hornbachu.
Jsou tam prkna "dřevo smrkové hoblované" . Když je to hoblované je to automaticky vysušené?
Možná hloupá otázka,ale když to prkno seříznu,tak místo řezu které tedy již nebude "hoblované" tak bude mít v budoucnu jiné vlastnosti? Nenaruší se tím původní záměr,k vůli kterému to dřevo bylo hoblováno?
Na pile u nás mívají plotovky jako polotovar délky myslím 4m. Něco jsem kupoval od artiasan a od té doby mi chodí reklama a při opakujících se akcích mají třeba dopravu zdarma artisan.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.