Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotouc na maflika

Od: milis® odpovědí: 7 změna:
Kolik zubu na kotouci na maflika je
nejvhodnejsi na rezani OSB? Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Především je třeba vědět, jestll máte na mysli nějaký akušdlátko s kotoučkem 120 mm , nebo pila na 355mm kotouče. Tam je pak hodně velké rozmezí počtu zubů.

Jinak OSB není nijak problematický materiál na řezání, navíc není nutný perfektně čistý řez, jako u laminodesek. Tudíž vyhoví i základní kotouč dodávaný s pilou, což je zpravidla kotouč s HM plátky se střídavým zubem.

Pokud by šlo o čistotu řezu doporučím kotouč s trapezem , ten má už z principu vyšší počet zubů.

krtek6

s tímto tvrzením bych si dovolil nesouhlasit...mám nějakýho běžnýho mafla od BD se standardně dodávaným kotoučem...a OSB desky to sice rozřeže...to je...ale je to jak od prasat...to lépe to říznu přímočarkou s lepším plátkem

No jo, jenže to je zase dokola - není mafl jako mafl. Je teda pravda, že jsem měl vždy B/D za nic moc lowend , ale informace, že jejich mafl s dodaným kotoučem řeže OSB hůř než kmitka je pro mě přece jen dost zarážející.

To i můj prastarý narexácký maflík z konce socíku má ještě původní kotouč po x-broušeních řeže OSB jako perník a vcelku čistým řezem. O služební ponorce od Makity ani nemluvě, ta je samozřejmě za jiný peníze, ale ta řeže slušně i lamino.

Holt furt platí - na pořádnou práci je nutný pořádný vercajk.

krtek6

milerád si nechám něco doporučit...tohle je sortiment nářadí, kterému absolutně nerozumím...

Jako maflíka? No zase je otázka - na co to chcete? Má to být prostě jen maflík na příležitostné přiříznutí čehosi, nebo byste potřeboval stroj na čistý řez lamina i s vodící lištou atd. Co se týče značky - ona asi ,,každá liška chválí svůj ocas´´ ale na profi využití mám skoro všechen vercajk od Makity, je to takový rozumný poměr cena - výkon - kvalita.

hodnocení

5x

chcete cisty rez? vela malych zubov

chcete rezat rychlo odpad z osb na kurenie? velke zuby

Zalezi aj na otackach pily a geometrii zubov. Seriozny vyrobca ma na obale zoznam, na co je kotuc vhodny.

hodnocení

4x
Spíše méně, nežli více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]