Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik cm minerální vaty

Od: rades odpovědí: 12 změna:

Chci se zeptat, zatepluji starou půdu kde je skvára, budu tam dávat vatu jménem : Rotaflex TP 01, 20 cm, ve třech vrtsvách, takže tam bude okolo 60cm vaty, bude to akorát nebo moc?(vatu už mám, asi mi nic jiného nezbyde) 0,039 tepelná vodivost (λ)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bude to dneska dost, možná až zbytečně dost. Ale za 20 let to bude OK.

rades
hodnocení

Tak aspoň bude v místnosti pod tím větší teplo :)

Kéžby, to taky záleží, jaká máte okna, zateplení fasády, izolace podlahy a hlavně jak topíte...

hodnocení

0x

Je to až moc, ale není to nic proti ničemu.

Vatu dejte přes sebe "křížem", ale to asi víte.

"křížem" znamená přes spáru položíte další pás...

olinl
hodnocení

0x

Na dnešní dobu moc, většinou na stavbách vídám okolo 30-36cm. Existuje už delší dobu VIP izolace a jestli se její prodej zvýší, cena sníží a vyřeší na stavbách odvod vodních par z prostor, tak polystyren na fasádách, půdách apod. končí.. Tady něco o VIP PROPASIV s.r.o. |/... Vakuová izolace, /... Vakuová izolace: /...

Již teď máme dlouhou dobu lepší izolanty, nežli polyše, přesto polyš se používá nejčastěji, páč poměr cena a výkon...Tuším, že ještě dlouho bude...

Víte, prosím, kde se tato izolace od roku 2014 použila na fasády?

Na kastlíky, špalety OK, něco jako kooltherm...

Děkuji

Sem vúbec netušil,že není vyřešený odvod vodních par z prostor,asi máš na mysli vnitřní bazény,tam bude více vodních par,ale myslím,že i tam to mají zmáknuté.Jinak v normální domácnosti moc vodních par není.

olinl

Mílo-ano, není to rozšířené kvůli vysoké ceně a nemožnosti to dělit na potřebný rozměr, využití by mělo být na dřevostavbách(k nalezení na internetu). hanys-vy se doma nekoupete, nevaříte, nedýcháte-nepoužíváte vodu? Potom tě opravdu nemusí prostup vodních par zkrze konstrukce domů trápit. Z internetu: Difúze vodní páry je prostup molekul páry porézní strukturou stavebních konstrukcí z míst o vyšší koncentraci páry do míst s nižší koncentrací. Děje se jako následek spontánní tendence všech soustav zaujímat rovnovážný stav, tedy i rovnoměrnou koncentraci páry. Nepohání ji žádná fyzikální síla. A ještě: Difúze a kondenza/...

hodnocení

0x

Je to zbytečně moc. 40 cm by mělo "bohatě" stačit. Osobně bych spíše těch 20 cm navíc použil na zateplení vnějších obvodových stěn (pokud není již zatepleno). Já, před více jak 30-ti lety zateplil obvodové stěny RD (cca 120 m2) z klasických cihel, síly 40 cm "pouze" 8 cm Roteflexu a konkrétně naměřená úspora činila a činí minimálně 30%. Měřeno odběrem el.přímotopného kotle, před a po zateplení, po dobu jednoho týdne, při shodných venkovních podmínkách.

hodnocení

0x
Vatu máte nakoupenou tak ji tam rozmotejte.
Před 30 roky by vás označily za šílence, před pár roky by to byl velký nadstandard, dnes nadstandard, za pár let možná standard.
jendad
Před pár lety jsem na tzb info četl diskusi o izolacich. Představte si dům 10x10m. Tedy základy 100m2 a rovná střecha 100m2 + 2.5 výška zdi a 4x10m obvod (100m2 stěn). Tedy celkem 300m2 plochy . Pro zjednodušení bez oken a dveří. A teď jednoduché počty. Tepelná ztráta stěny na 100m2 o tloustce 10cm izolantu ( vata nebo polyš) je 1kw ( při -12st C a vnitřních 20st.) Při 300m2 je to 3kw. Když dáte 20cm izolace jste na 1.5kw. Když dáte 40cm jste na 0.75kw. Každý si Si odvodi jaká je smyslupna efektivita. Protože, pak jsou další věci jako tepelné mosty, okna , větrání . A tam pak vám teplo letí pryč ( mám kožich, ale nohy mám bose)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]