Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem si na eshopu skříň a ta bohužel přijela poškozená, silně se loupe lak a je vidět, že to tak museli už zabalit. Vyplnila jsem reklamaci online a zdá se, že prodejce bude vyžadovat, abych poškozenou věc dovezla na jejich pobočku. Nemám auto, proto jsem v první řadě nakoupila v eshopu. Opravdu má na tohle prodejce právo, nebo si musí sám zajistit odvoz poškozeného zboží, například přes kurýra?
Mockrát děkuji
Kdysi jsem reklamoval zakoupenou sedačku a také jsem se obával, že budou chtít abych ji dovezl na vlastní náklady k ním do obchodu. Nakonec si přijela paní ke mne domu posoudit tu reklamaci a nic jserm nemusel nikam vozit. Nevím jak to je přesně, ale pokud prodejce požaduje dovést reklamovaný nábytek tak v případě uznání reklamace jako oprávněnou má zákazník asi nárok na úhradu nákladů na dopravu nábytku do obchodu. Jinak pokud reklamace je zamítnutá má zákazník smůlu a dopravu nábytku do obchodu a zpět si musí provést na vlastní náklady.
"a zdá se, že prodejce bude vyžadovat" - nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko?
Zvláště u reklamací nábytku to bývá často jinak než u reklamace bot či telefonu... - zkuste si pročíst podmínky e-shopu.
Opravdu má na tohle prodejce právo, nebo si musí sám zajistit odvoz
Má právo, nemusí zajistit. Zavolejte mu, informujte se. Mějte připravený sepsaný popis závady, včetně fotografií, a už v průběhu telefonického hovoru se zeptejte, kam mu máte popis vady (s fakturou a foto) poslat - na jaký email ... hovor si zaznamenejte.
Vy máte právo na úhradu nákladů nutně bynaložených s uplatněným reklamace (tady ovšem závisí, zda bude reklamace uznána
Běžný prodejce mívá stanoveny nějaké postupy pro tyto případy... Obvykle až po sdělení, že budete žádat ^^^
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.