Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace zboží z eshopu, opravdu musím na pobočku?

Od: radi odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

koupila jsem si na eshopu skříň a ta bohužel přijela poškozená, silně se loupe lak a je vidět, že to tak museli už zabalit. Vyplnila jsem reklamaci online a zdá se, že prodejce bude vyžadovat, abych poškozenou věc dovezla na jejich pobočku. Nemám auto, proto jsem v první řadě nakoupila v eshopu. Opravdu má na tohle prodejce právo, nebo si musí sám zajistit odvoz poškozeného zboží, například přes kurýra?

Mockrát děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pna
hodnocení

3x

Kdysi jsem reklamoval zakoupenou sedačku a také jsem se obával, že budou chtít abych ji dovezl na vlastní náklady k ním do obchodu. Nakonec si přijela paní ke mne domu posoudit tu reklamaci a nic jserm nemusel nikam vozit. Nevím jak to je přesně, ale pokud prodejce požaduje dovést reklamovaný nábytek tak v případě uznání reklamace jako oprávněnou má zákazník asi nárok na úhradu nákladů na dopravu nábytku do obchodu. Jinak pokud reklamace je zamítnutá má zákazník smůlu a dopravu nábytku do obchodu a zpět si musí provést na vlastní náklady.

hodnocení

0x

"a zdá se, že prodejce bude vyžadovat" - nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko?

Zvláště u reklamací nábytku to bývá často jinak než u reklamace bot či telefonu... - zkuste si pročíst podmínky e-shopu.

re4zon
hodnocení

0x
Kdyby to chteli, staci jim rict, at pocitaji, ze budou platit stehovaky. Jeste radi to vyresi jinak.

ahoj*
hodnocení

0x

Opravdu má na tohle prodejce právo, nebo si musí sám zajistit odvoz

Má právo, nemusí zajistit. Zavolejte mu, informujte se. Mějte připravený sepsaný popis závady, včetně fotografií, a už v průběhu telefonického hovoru se zeptejte, kam mu máte popis vady (s fakturou a foto) poslat - na jaký email ... hovor si zaznamenejte.

Vy máte právo na úhradu nákladů nutně bynaložených s uplatněným reklamace (tady ovšem závisí, zda bude reklamace uznána:)

Běžný prodejce mívá stanoveny nějaké postupy pro tyto případy... Obvykle až po sdělení, že budete žádat ^^^ ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]