Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl jsem se zeptat . Jedná se o obecní pozemek , kde došlo k zdražení nájmu za pronájem pozemku obci ( chatová oblast a to 200% . Jedná se o velký nárůst , bohužel ve smlouvě je uvedeno jen, že ke zdražení může dojít, ale nikde není stanoven limit. Není to nějakým způsobem chráněno v občasném zákoníku? předem děkuji za Váš názor. děkuji
Můžeš zkusit fintu: chatu neužívám, tak tenhle rok si to Pronajměte někomu jinýmu.
Ale ne každý na takové vyjednávání má koule
A nez se vzpamatuji, a neco podniknou, usetril jsem 1 rok najmu. Najem nemohou pozadovat zpetne, kdyz nemeli uzavrenu smlouvu Jak oni na mne, tak ja na ne ...
Co udelaji? Podle me nic. Muj pravni nazor je, ze zpetne najem nedostanou.
Samozrejme si muzes myslet neco jineho.
A to navýšili všem? Ptal jste se sousedů? Jste zároveń místní, nebo jen chatař? Nám se před několika lety stalo, že nám skokově navýšili svoz odpadu o téměř 100%. Nijak jsem se nepídila a zaplatila, ale vloni nám posílala paní z úřadu info,, že je částka opět původní. Údajně to měli tenkrát navýšit jen chalupářům, místní platili stále stejně a "někdo to hnal výš" ..
@ahoj, blbost to není, nic si špatně nevykládám. Sousedi-místní platili stále stejně, jak jsem se zpětně dozvěděla.
Obávám se, že obce to musí zveřejnit dálkovým přístupem konání zastupitelstva. A taková si myslím že jsou veřejná, a pokud tam vlastní nemovitosti, tedy odvádí daň do rozpočtu obce, tak se domnívám že má právo se zúčastnít. A možná ani to není podmínka.
Nejspíš je zasedání veřejné a neveřejné, takže do toho nepleť volební právo a nejdřív něco o tom zjisti a pak dávej tady rady, knížecí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.