Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Unese SDK umyvadlo i kuchynskou linku?

Od: raken odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, v bytě předěláváme jádro. Máme postavenou stěnu mezi kuchyní a koupelnou z profilů CW75, linku plánuju zavěsit na kovovou lištu, ale radši jsem mezi stojiny dal i prkna. Z druhé strany stěny by mělo být zavěšené umyvadlo se skříňkou a galérka se zrcadlem. Mám trochu obavy, aby to ty stojiny vůbec unesly. Přeci jenom ta váha v jednom místě, to je linka, obklady, umyvadlo se skříňkou, rozteč CW mám 42cm. Mám to radši zesílit, třeba UA profilem? Umyvadlo se skříňkou bych nejspíš chytil k OSB desce (ale jak tlusté?).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odporucam ist na web Rigipsu a Knaufu, su tam obrazky a maximalne hmotnosti predmetov. Umyvadlo ma vlastny drziak, ktory sa chyta o dva susedne zvisle profily. To iste kuchynska linka, alternativa je vodorovny profil, o ktory kotvite listu pre linku. Bezne sa to takto robi, nic nepada.

tebi
hodnocení

0x
Nejsem odborníkem, řeknu jen vlastní pohled- doma mám linku zavěšenou na jádro, umakart, z druhé strany jsou obklady v koupelně, ale jen nad vanou metr, je to opravdu hodně těžké, jedna skříňka ,teď, její přidělání se začalo hroutit, muž to provrtal skrz, bezpečnost na prvním místě - raději víc než míň..

hodnocení

0x

Z logiky věci to je potřeba ukotvit do pevného materiálu (nosníky, hranoly a pod). SDK není určen pro zátěž (možná tak pověsit obrázek). Je to hlavně materiál pro příčky.

hodnocení

0x

Když se to udělá správně pak ano unese. Pokud špatně-pak to nemusí unést!

Ale osobně -ještě jsem neviděl dělat rekonstrukci jádra z SDK . Všechny jádra co jsme kdy dělali, co jsem viděl předělávat -ani jedno z SDK.

hodnocení

0x

V pohodě,dej tam osb 20-30mm šířka tak min 20cm,více je samozřejmě lepší ,ale misíš to dát dovnitř profilu,aby se to opřelo a je dobré na cw profilu v místě desky ustřihnout falc,aby se to opřelo celou plochou,a múžeš klidně spát.Na umyvadlo dáváme normální desky 25 a více.Neměly by být prostřižené profily,např.pro odpady atd.Pokud musíš,tak dělej otvor jenom přesně na trubku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]