Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sokl kuchyňské linky

Od: dedabrno® odpovědí: 4 změna:

Omlouvám se a prosím o názor řemeslníka - stolaře:

Přes Vánoce mi skrytý únik teplé vody vytvořil pod dolní částí kuchyňské linky jakousi vodní lagunu, ze které voda pozvolna hledala cestu ven a současně nahlodávala "sokl" zmíněné linky. Když jsem ale odstranil nalepenou kamufláž na soklu, zjistil jsem, že nejde o sokl v tradičním slova smyslu, ale že vlastně celá konstrukce každé ze tří skřínek linky vlastně stojí na dvou svislých dřevotřískových deskách na nichž nahoře spočívá pracovní deska, přičemž všech těch 6 svislých nosných stojatých desek je již pohledem zvenčí narušeno hnilobou či plísní - viz snímek. Jak to dál vypadá na těch deskách dál, nevím, neboť já již hlouběji nepůjdu a čekám na to, jak se k tomu postaví majitel domu. Ten hovoří o tom, že nechá zhotovit a namontovat sokl nový, ale já tomu přiliš nerozumím a obávám co se bude dál dít. Poškozené linoleum s filcem bude strháno a spodek linky se ukáže až po její demontáži. Linka asi bude odvezena, protože podlaha musí vyschout atd. Je ten předpokládaný postup aspoň trochu stolařsky profesionální : nastavit nový sokl na už vodou narušenou svislou konstrukci?

Děkuji mistrům stolařům.

doplněno 22.01.23 21:31:

Zatím děkuji, vážím si všech odpovědí a děkuji za ně. V úterý bude linka demontována, tak se ukáže, jak na tom ty nosníky jsou...

Sokl kuchyňské linky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Podle té fotky to vypadá, že boky skříněk jdou až k zemi a sokl je vsazen mezi ně. Pokud je to takto nacucané vodou, jsou podle mě ty spodní skříňky na odpis

hodnocení

0x
Otazne je, ako su robene skrinky. Ak je ta zvisla drevotrieska ich pevna cast a je to v kuse az po vrch, ako predpokladate, tak to je cele na odpis. Slo by to zrezat a nahradit nozickami, to ake nemusi zvladnut dno skrinky ...

hodnocení

0x
Ak to poistivna uzna ako totalnh skodu, tak je lepsie komplet vymenit poskodene skrinky.

hodnocení

0x

Kdybych to měl dělat pro sebe - v OBI bych si nechal nařezat a ohranit poškozené díly, nakolíkovat to umím a vyměnil je, cena za matroš tak dvanáct stovek. Kdybych to měl někomu zadat - ne, zahodit a nové skříňky. Tři skříňky v baukrámu - celá sestava tam stojí kolem pěti litrů a to včetně horních skříněk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]