Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se a prosím o názor řemeslníka - stolaře:
Přes Vánoce mi skrytý únik teplé vody vytvořil pod dolní částí kuchyňské linky jakousi vodní lagunu, ze které voda pozvolna hledala cestu ven a současně nahlodávala "sokl" zmíněné linky. Když jsem ale odstranil nalepenou kamufláž na soklu, zjistil jsem, že nejde o sokl v tradičním slova smyslu, ale že vlastně celá konstrukce každé ze tří skřínek linky vlastně stojí na dvou svislých dřevotřískových deskách na nichž nahoře spočívá pracovní deska, přičemž všech těch 6 svislých nosných stojatých desek je již pohledem zvenčí narušeno hnilobou či plísní - viz snímek. Jak to dál vypadá na těch deskách dál, nevím, neboť já již hlouběji nepůjdu a čekám na to, jak se k tomu postaví majitel domu. Ten hovoří o tom, že nechá zhotovit a namontovat sokl nový, ale já tomu přiliš nerozumím a obávám co se bude dál dít. Poškozené linoleum s filcem bude strháno a spodek linky se ukáže až po její demontáži. Linka asi bude odvezena, protože podlaha musí vyschout atd. Je ten předpokládaný postup aspoň trochu stolařsky profesionální : nastavit nový sokl na už vodou narušenou svislou konstrukci?
Děkuji mistrům stolařům.
Zatím děkuji, vážím si všech odpovědí a děkuji za ně. V úterý bude linka demontována, tak se ukáže, jak na tom ty nosníky jsou...
Kdybych to měl dělat pro sebe - v OBI bych si nechal nařezat a ohranit poškozené díly, nakolíkovat to umím a vyměnil je, cena za matroš tak dvanáct stovek. Kdybych to měl někomu zadat - ne, zahodit a nové skříňky. Tři skříňky v baukrámu - celá sestava tam stojí kolem pěti litrů a to včetně horních skříněk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.