Dobrý den, vyměnila jsem raminko k vodovodní baterii, je totožné s tím původním, závit jsem přes hadr dotáhla, ale ramínko je hrozně volné, hrozně lehce jde do stran a viklá se i nahoru a dolů, jako by bylo špatně usazené, ale je to obyčejný 3/4 závit a při nasazování to ani nevypadalo, že to musí napřesno zapadnout. Prosím o radu, jestli s tím jde něco udělat nebo to tak má být, přijde mi to divné, děkuji.
Raminko se musi do baterie nasadit pres dva tesnici okrouzky a pripadne jeden plastovy krouzek, podle typu raminka, matice to jen drzi v baterii. Kdyz matici hodne utahnete, tak s raminkem pujde jen hur otacet, ale tu vuli vymezuji prave ty okrouzky.
Omlouvám se, ale asi úplně nerozumím, jak postupovat. Udělala jsem to takto: 1) uvolnila matici ramínka staré baterie 2) sundala ramínko 3) nasadila nové, zahýbala s ním, aby zapadlo, ale žádné " zacvaknutí" jsem nezaregistrovala 4) utáhla matici Ty těsnící kroužky jsou tam dva a jeden bílý plastový, jen nerozumím, jak to myslíte s tím nasazením přes to těsnění. Je nutné to rozmontovat i zeshora, sundat pákovku a vnitřní kartuši, nějak to nasadit do sebe, nebo? Přikládám fotku vnitřku starého ramínka, nové je totožné. Děkuji.
Postup montaze je spravny….. Neni uvolneny ten stred v raminku? Imbusovym klicem jde dotahnout, ten sestihran…. Pokud na baterii namontujete stare raminko, tak se taky vikla?
Tak já si myslím že to máte málo přitáhlé.Jestli vám to neteče kolem té matky tak průměr máte určitě dobrý.K tomu aby se to "neviklalo" slouží právě ta matka,když ji dotáhnete na silu tak z ramínkem ani nepohnete
Určitě to volné být nemá. Mohlo se stát třeba to, že při montáži vylezl z drážky těsnící O kroužek (možná jsou i dva), který je na tom ramínku a natlačil se hlouběji do převlečné matice. Nebo úplně chyběl. Bude potřeba ramínko sundat a prohlédnout, popř. nám zde nafotit. doplněno 18.01.23 20:54: Na normálním ramínku převlečná matice šla posunout dolů a na oba kroužky bylo dobře vidět. U ploché je to horší. Je potřeba vnitřní otvor v baterii vyčistit a třeba i trošku máznout olejem. Pak si zkontrolovat, že pod maticí jsou oba těsnící kroužky v drážkách. Pak nasadit přesně kolmo, mírně kroutit pravá levá a opatrně dotlačovat. Pokud to sedne dobře, pak cítíte, jak ramínko popezlo a jde jím najednou otáčet ztuha, pokud kroužek blbě vyskočí, tak ramínko najednou snadno o pár mm zapadne, ale otáčet jde velmi snadno a bez utažení matice nedrží, padá. Což bude váš současný stav. Něčím tenkým budete muset kroužek povytáhnout, aby zapadl zpět do horní drážky. Nyní bude naražený da druhém spodním kroužku. doplněno 18.01.23 21:14:
Tohle těsnění bych si tipl, že vám zapadlo dolů. Poklud ne, a přesto e viklá, tak máte špatný typ ramínka. Položte je vedle sebe přírubami a vyfoťe nám je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.