Nejste přihlášen/a.
To já si dával do turka dvě kostky cukru, bez tatranky, bez cigaretky. Klidně šest denně. Delší dobu už piju turka bez cukru. A tak dva kousky, první až k obědu.
"Sundáš levou obložku, to je ta na druhé straně než jsou dveře, většinou tam je jen lehce přilepená",
Většinou ano, ale co když to bude "menšinový" případ, kdy obložku montoval "domácí kutil" a nemusel šetřit lepidlem?
Co so představujete pod pojmem "nemusel šetřit lepidlem",? zatím jsem od doby kdy se současné obložky (nemyslím staré fošnové) montují tak se vždy lepí jen pěnou, pur penou montážní, nízkoexpanzní,letní-zimní lepicí... talže tam se nedá ani šetřit ani nešetřit!
Jediný problém nastane, pokud montážníci použili i jiný způsob kotvení-třeba turbošrouby nebo plechovými kotvami (což je spíše výjímka)
A tl zdi ve které jsou zabudovány je taky úplně jedno-tedy v tomto případu-jen to vyřízne očistí přetočí o 180° opětovně zapění.
Už jsem to viděl - jeden díl obložky do zdi zapěnit, do drážky dali konstrukční lepidlo na dřevo a do toho zasunuli druhý díl obložky. Nerozebiratelné, na rozštípání.... Mmchdm, co na to otočení říká vypínač? Neocitne se náhle na straně pantů?
Pane diesel: Pravděpodobně jste to nikdy nemontoval, ani neviděl někoho to montovat.
Těmi lepeným spoji, které nepůjdou pravděpodobně rozebrat jsem myslel spoje /pero - drážka/ ve spojení stojin s krycími obložkami. To může být slepeno jen lehce, jak píše jenyk, nebo slepeno "pořádně", aby "to něco vydrželo" . To někdy dělají ti, kteří mají "výbojnou hospodyni", která ve vzteku tříská dveřmi, tak to raději "pořádně zalepí"!
Jak podle vás provede operaci "jen to vyřízne" , to bude řezat i se zdivem, když obložky, podle montážních pokynů stavební otvor přesahují a pak to po otočení zase nějak dolepí?
Ne jistě jsem neviděl. za těch let co pracuji na stavbách jsem viděl hodně! takže klídek to co ůpopisujete s Bergerem se běžně nedělá!To si dělají lidé pak sami.
Potrebujete opatrne vybrať klaplištu z druhej strany dverí a následne obložku vyrezať z peny.
Tá lišta býva buď len narazená do drážky a šprajcnutá kúskami brúsneho papiera alebo tam bude vlepená akrylátovým tmelom. Úspešnosť jej nedeštruktívneho odstránenia bude závisieť od toho, ako je "odfláknutá" jej montáž. Páčte opatrne. Pre opretie páčidiel použite podložku pre roznesenie tlaku, aby ste nezrasili stenu okolo.
Obložka bude možno z oboch strán po vonkajšom obvode zatmelená akrylátovým tmelom. Ten je potrebné nejak opatrne odstrániť / vyrezať a dbať na to, aby ste čo najmenej poškodili štuk aj obložku.
To chcete, aby sa otvárali na chodbu? Bez výmeny dverí sa v izbe na druhú stranu v izbe otvárať nebudú.
Dobrý den. Já tomu rozumím tak, že tazatel chce celý komplet dveří vyjmout a otočit o 180 stupňů. Dveře se budou otevírat do druhé místnosti než před zásahem. To by, pokud není obložka slepena "na krev" neměl být problém, jak již radil předchozí rádce. Nechce udělat z levých dveří pravé, nebo naopak. Problém by mohl být jen v případě určité konstruce obložky, a je-li zeď, ve které je obložka namontována silnější než obložka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.