Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pákou vodovodní baterie

Od: mamut odpovědí: 7 změna:
Zdravím, chystal jsem se na výměnu kartuše kohoutku grohe. Vyloupl jsem plastovou krytku, vysroubil inbus, ale když jsem chtěl sundat páku, tak to za boha nešlo. Ani jemně ani silou. Nemá někdo prosím nějaký nápad co dělám špatně? Nebo může to být nějak zasekly, prirzely nebo něco takového ke kartuši? Dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lamela*
hodnocení

0x

Pokud máte novou a stejnou kartuš koupenou,tak můžete páku kýváním do stran klidně ukroutit.Vyměníte kartuš a z páky odvrtáte ulomený plastový čtyřhran .

mamut
hodnocení

To právě nemám, chtěl jsem zjistit jaká tam je, abych nekoupil jinou
lamela*

Ta kartuš se Vám může při demontáži i rozpadnout,Mají průměr 35 nebo 40 mm,jsou vysoké,nebo nízké,a mohou mít místo dvoukolíkového vystředení kartuše jen jendokolík..Pokud Vám jde dokonale zavřít voda,tak se do toho v čase kdy budete vědět,že všechny typy kartuší seženete u prodejce klidně můžete pustit.Grohe ale může být i nějakou jinou konstrukci.Tím nechci strašit.

hodnocení

0x
Podle mne vodní kámen. Potřeba trochu síly. Kartuše stejně půjde pryč...
Jinak pokud to není drahá baterie, je dnes výhodnější koupit novou. V lídlu a spol mívají akce co chvíli...

hodnocení

0x
Kartus si objednejte a sezente dopredu. Co kdyz se vam pri demontazi rozsype? Pokud je baterie starsi nez deset let, tak bych dal novou baterii..

hodnocení

0x

Co nejde silou jde větší silou(klínek,dva šrubováky...), ale také se může stát že páka prdne.Poté zjistíte že nejde povolit nebo také může být poškozeno tělo baterie.Vlastní zkušenost a proto již kupuji cca každých 5 let novou baterii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]