Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špricování, omitka lehce opadá

Od: dean® odpovědí: 16 změna:
Dobry den, prosim o radu pri omitani.
Vcera jsem spricoval zed zjemnenou (tekutejsi omitkou) a momentalne to vypada tak, ze to muzu odloupnout prstem.
Trosku se bojim, ze by to neuneslo obkladacky a sesypalo by se.
Je to normální, nebo je to spatne naspricovane? Co s tim mam pripadne udelat?
Omitka je z obi, nejaka klasika, daji se na ni vubec lepit obklady?
Moc dekuju
doplněno 18.01.23 17:04: Prikladam odkaz
doplněno 18.01.23 17:06: youtube.com/shorts/bZGUnhFE3ug

Špricování, omitka lehce opadá

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

teoreticky je jednou od jakého výrobce ta směs je. ale postřik je lepčí ostřejší, běžně se míchá , od oka, 2 díly jádrové a 1 díl zdicí malty (pokud ze směsí ) nebo z hrubé jádrové , nikolv z jemné . Z Vašeho nelze vyčíst zda jemná nebo hrubá,

Navlhčil jse stěny před tím? ometl prach? Jinak by to mělo držet jak židovská víra.

Ještě tak mastná stěna by mohla způsobit malou soudržnost, nebo pak "strhklá" směs, nebyli v ní hrudky?

hodnocení

@diesel je to jemna omitka, zed jsem pred tim oprasil a napenetroval, smes byla rozmichana. Napadlo me to trosku obrousit, napenetrovat znova a nahodit celkove... Ta penetrace je za par supu, tim nic nezkazim, jen jestli to ma cenu
hodnocení

Poradil byste mi prosim, jakou smes pripadne koupit? V byte to moc nenamicham...

NIKDY se pod špryc penetrace nedává, a navíc špracuje se když jsou rozdílné povrchy, a velké cihly , stěna z CP nebo CDM jsem nikdy nešprycovali, jen příčkovky či další od Heluz a Protherm. Jinak penetraci musíme (vyžadují zákazníci i šéf=majitel firmy) na ytongy (pórobeton) ale ten se pak nešprycuje a jen se natahuje lepidlo, a štuk či jiná finální vrstva, pod obklady nic ty se buď lepí přímo lepidlem na ytong -nebo se dělá hydroizolační stěrka a na ni pak lepidlo a obklad. Na jaké cihly jste špryc prováděl?

hodnocení

Tak to uplne nevim, jsou to nějaké starsi, byt je 40 let stary. Cihly jen jsem ocistil od omitky.

Takže CP, dvoutuťáky cdm -pravděpodobně. na to stačilo namočit a špyc nebo rovnou házet jádrovou.

hodnocení

2x

Nejsem zedník, ale leccos jsem už postavil a zaomítal.

Za mých mladých let se dělal špric ze směsi vápna, cementu a potěráku (jemný říční písek).

Složení této omítky neznám, ale každopádně by měla být ve špricu i trochu hrubší složka a hlavně cement.

Nějakou dobu (podle podmínek) to musí schnout.

Taky povrch, který je na videu, nevypadá nejlíp. minimálně staré nátěry bych zkusil oškrábat nebo nějak zdrsnit.

hodnocení

Dobre, zkusim teda tuhle srajdu sundat, lepe ocistit, znova napenetrovat a koupit primo cementovy poter
Diky moc, pak se ozvu
zaseja

Proč tam pořád cpeš tu penetraci?

hodnocení

Ja nevim nechci aby to spadlo, staci to jako duvod?

Treba, ta penetrace, je duvod proc to blbe drzi...ja bych tam zadnou penetraci nedaval.

18.01.23 21:27
hodnocení

Ok, diky

krtek6
hodnocení

1x

Tohle je hodně kvalitní jádrovka a hlavně dobrá cena... to máš z Obi a je to přebalenej Cemix...já to tam beru pravidelně a už jsem s tím taky zaomítal ledasco...drží to jak helvétská víra...na špricování se vybodni...normálně stěnu jen omeť od bordelu, navlhči cihle vodou a normálně nahazuj lžící nebo tahej hladítkem...mám ozkoušený, že na 1 tento pytel ti stačí 3l vody, aby to bylo jakože házitelný...1,5-2cm vrstvy bohatě stačí...na větší tloušťky musíš samozřejmě dělat etapově:)

hodnocení

Hazi se pekne a jeste lip rozmichava, to je fakt, ale urcite pod to ten spric dam, precejen nebydlim sam a nechci prijit do koupelny se spadlou stenou, par stovek me uz nezabije,hodina co tohle budu sundavat a dalsi co to budu nahazovat uz taky ne
Diky za radu.
krtek6

proti gustu...určitě tím, že to podhodíš nic nezkazíš...já ti jen říkám, že to jde i bez toho;) na rozdíl od KVKáčka, který je písek co rozhrabou slepice, tak tohle má v sobě aj ten cement;) tohle kdybys měl pak škrabat tak ti upadnou ruce (když to uděláš správně)

hodnocení

díky všem, kdyby to ještě někdo četl a potřeboval poradit, vyřešil jsem unimaltem od webera, drží jak hovedo (ve stavebninách mi řekli, že špric jako takový už 4 roky nikdo nekupoval, takže buď si ho dělá sám, nebo ho nepoužívá)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma špric
Otázky na téma špricování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]