Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám kde bydlet

Od: luciecechova odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, je mi 18 let a žiju v domácnosti s matkou sestrou a matky přítelem. Matky přítel mě odebral ze školy, údajně kvůli covidu. Od té doby musím povinně chodit k němu do práce kde dělám náročnější práci (ale to mi nevadí) jenže pořád na mě křičí opravdu mi říká tak hnusný věci že už to opravdu nezvládám. Matka jen přihlíží i přes to že řve i na ni a na sestru. V práci jsem každý den kromě víkendu. Nedostávám žádné peníze, jsem izolovaná již 2 roky. Od té doby se cítím hůř a hůř, během 5 měsíců jsem zhubla 10kg a téměř každé ráno zvacím. Mám hrozné myšlenky a vím že prostě musím odejít rychle pryč kamkoliv ale nemám kam, nemám nic a nikoho. Od přátel jsem se odcizila protože nesmím chodit prý kvůli covidu ven. Máte prosím někdo radu?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Ano, přestaň chodit do práce zadarmo. Najdi si práci (jakoukoliv) kde poskytují i ubytování. Pokud umíš jazyky, tak klidně za hranice.

hodnocení

7x

To mi sorry přijde jako scifi- Mamky přítel me odebral ze školy? Jak Vás odebral, to se ani ze školy nezajímali proč nepokračujete ve studiu? Musíte povinně k němu do práce? jak musíte a zadarmo? Nemusíte , každý musí akorát zemřít.

Pokud netrolíte a je to pravda , tak Ihned -klidně i policii-omezování osobní svobody je trestný čin a toto je omezování osobní svobody!, linku bezpeči...

ahoj*

No to je teda rada, na policii. A co jim tam asi tak řekne?

A jestli je slušně vychovaná tak tam chodí a dělá co se jí řekne, ne jak někdo, kdo fetuje

Proč PČR? protože jde o oemzování osobní svobody a toto přísluší k vyšetření asi na lampárnu?!

V nějaký zoufalý romský rodině je tohle klidně možný.

id
Já neznám zoufalou romskou rodinu. Nikdo nedělá a vysmátý jsou jak lečo. To neznamená, když něco neznám, že to neexistuje.

hodnocení

5x

Slečno Lucie, je Vám 18 a vy nevíte, jak se zachovat?

Ještě teď večer napíšte na podobné stránky o r adu

doplněno 17.01.23 19:07:

Proč tomu tolika lidí nevěří...

že by sociologický výzkum?

17.01.23 19:30

*palec*

A proč si myslíte, že každá 18letá je mentálně vyspělá na doktorát?

hodnocení

4x

A u psychiatra jste už byla?

hodnocení

4x

Jestli jste napsala pravdu, Lucie /je to neuvěřitelné...např. odebral mě ze školy.../ a nevymýšlíte si, třeba jenom kvůli špatné náladě, tak mi napište na ajka5-zavináč-volny.cz a poradím vám. Tady to nejde, bylo by to proti pravidlům poradny a ta je třeba respektovat. Řešení se dá zařídit během pár hodin, i s prací a bydlením. A s vědomím některé z veřejných institucí, aby vás někdo nepodvedl. Pozor na různé podvody, které by vám mohly přinést hodně zklamání! Ajka.

jirib
hodnocení

2x
A teď tu o Červené Karkulce...

hodnocení

2x

Lucinka si tady vylila dušičku, ale možná jenom pomlouvala a je to jinak. Protože na výhodnou nabídku pomoci, která by její problém, pokud tedy vůbec existuje, pomohl řešit, nereaguje. Pak se nesmíš divit, děvče, že nemáš nic a nikoho. Je to škoda. Ale klidně se kdykoliv ozvi, Lucko!

hodnocení

1x

Lucko, já vám věřím a dokážu si představit jak vám je. U nás doma byla generál matka. Na střední mne nepustila, jen na učňák, abych začala co nejdřív vydělávat. Když jsem pak začala vydělávat, tak mi přesně nalinkovala kam peníze půjdou, takže jsem byla defacto taky bez koruny. Byla jsem v té době taky taková, že jsem se nedokázala vzepřít. Takto to bylo asi dva roky. Pak jsem si řekla, že i kdybych měla jíst jen suchej chleba / což kolikrát i bylo /, tak musím odejít.

V té době naštěstí neexistovali nějaký kauce, provize realitkám apod., takže to šlo rychle.

Vám bych poradila najít si nějakou práci s ubytováním. Popř. se domluvit s někým na spolubydlení, abyste to ze začátku finančně zvládla. Obraťe se na nějakou bezplatnou právní poradnu, popř. i na pracáku je právník.

A jen mne tak napadlo, platí za vás matčin přítel zdravotní? Abyste pak ve finále neměla dluh i tam. To si zjistěte. Držím vám pěsti.

luciecechova
hodnocení

Potřebovala jsem jen radu na téhle stránce, nemám nikoho na koho se obrátit. Mami přítel je o 100kg těžší než já a já mám z něj prostě strach. Nedokážu mu cokoli říct. Jenže co bych mohla čekat od cizích lidí, jelikož se nikdo nikdy nenaskytl v takové tísni nebude mi moct poradit. Ale zkusím linku bezpečí, třeba se pomoc najde.

skoro všichni Vám radí, ale divíme se, jak se chováte Vy, že si neporadíte sama. Laickou poradnu najdete, ale odbornou nikoliv? proto Vám tolika lidí nevěří, ani já ne.

okolik

Luci, prosím zkuste uvést odkud jste a zdejší rádci vám třeba lépe pomohou nasměrovat na nějakou poradnu v okolí bydliště.

hodnocení

0x

Nemáte babičku,nebo jiné příbuzné,kterým by jste se mohla svěřit?Třeba by promluvili s vaší maminkou,nebo by vás u sebe v začátku nechali bydlet,než by jste si našla bydlení sama..A co tatínek,ten by vám nepomohl?

hodnocení

0x

Nesmysl je minimálně v tom, že musíte k někomu chodit povinně do práce, bez platu. Až nám osvětlíte tuto situaci, tak se můžeme dobrat k dalším věcem.

To z vás dělá přítel matky otrokyni, nebo jak? Pokud je to tak, je to závažný trestný čin. Pokud to tak není, dejte si pozor na to, co tvrdíte.

nefertiti
hodnocení

0x

Ženy,matky prosím vás rozmyslete si rozvody s dětmi pořádně.Dotáhnete si domů k dětem divné týpky,jen kvůli sexu pro vaše blaho/spokojenost.Jsem na fb v uzavřené skupině s ženami,dívkami,co prožily stejné identické trauma s milenci bezohledných matek žijícími společně s dětmi/dcerami.Psát se to zde nedá,co případ to hrůza a děs.Dokonce se manipulace těchto otčímů přetransformuje na sexuální zneužívání dcer pod " nevědomostí " matek.

id
Mládenci, muži chovejte se ke své rodině tak, aby matka vašich dětí nemusela zdrhnout a zažádat o rozvod.

Ženy nebuďte nevěrné svým mužům, pak se s vámi nebudou rozvádět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]