Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva

Od: ester odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, přes rok mám u nás v obci nájemní byt, smlouva je též na mě. Do bytu jsem přihlásila rodiče a sourozence. Po čase jsem se odstěhovala, ale smlouva je pořád na mě a pořád jsem tam hlášen trvalým pobytem. Sousedé vyhrožují, že nás nechají vyhodit, protože tam nejsem a prý tam být musím. Je to tak nebo ne?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není nic jednoduššího,než vzít smlouvu a jít se zeptat a probrat to na obec,nebo to vytelefonovat,vymejlovat,nevím proč jste přihlásila do bytu-celou famílii-jestli náhodou tady není středobod vyhrožování sousedů,proč jste to udělala víte jenom vy.

ahoj*
hodnocení

0x

Jak prihlasila? Bydli tam rodice nebo ne? Mas k tomu faktickemu podnajmu souihlad mesta nebo ne?

sousedí asi jsou naštvaní, že neza mitáš schody, anebo byt chtějí pro někoho jiného. anebo proč by se do toho jinak montovaly?

doplněno 17.01.23 16:02:

Možná sousedí nechtějí cikany.

Stačí aby řekli vlastníkovi, že v tom bytě je bordel a že tam nájemce nebydlí = ukončeno.

Nájemní smlouva

hodnocení

0x
Sousedi do toho nemají co kecat, jim může být úplně jedno kdo tam bydlí. Důležité je co je napsané ve smlouvě, pokud tam jsou ostatní osoby dopsány (některé smlouvy to vyžadují např kvůli zálohám) tak je vše v pořádku. Jedině co by mohl být problém je pokud jde o obecní byt a byl přidělen přes pořadník. Tam by mohla být nějaká podmínka ve smlouvě.

hodnocení

0x

trvalý pobyt nic neřeší, je to jen administrativní údaj.

Bez podrobností o smlouvě se nedá radit.

Sousedé vyhrožují, že nás nechají vyhodit,***sousedi určitě ne,

protože tam nejsem a prý tam být musím****to je uvedeno ve smlouvě?

Jen pozor, kdyby to byl sociální byt od obce, tam je to jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]