Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále rozbitý stmívač led světel

Od: juelen odpovědí: 4 změna:
Ahoj, mám problém nejspíše se stmívačem světel jednou když se porouchal tak jsem zhasnul a světla se opětovně sama rozsvítilo ten stmívač se vyměnil a od té doby byl rok pokoj absolutně jsem stmívání nepoužíval aby už se to nerozbilo jenže nyní po roce když rozsvítím na plnou intenzitu kterou mám nastavenou aby nebyl stmívač v chodu světla jdou po několika sekundách sami do útlumu přisuzují to opět porouchanému stmívači jsou to čtyři LED stropní světla v sádrokartonu které jsou na jeden stmívač a vypínače jsou na takzvaná tlačítka na kliknutí není to nahoru rozsvíceno dolů zhasnuto lze tento stmívač vyrušit a dát to na klasický vypínač zapnuto-vypnuto aby se mi tato světla v obývacím pokoji neustále ne porouchala A je to složité? Stejně je to zbytečný nesmysl, který absolutně nepoužívám a neustále poruchy už mě vyčerpávají

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nepíšete o co se jedná. Pokud je to stmívač samostatný ve vypínači na 230V, tak lze bez problému vyhodit a dát tam obyčejný vypínač, pokud je stmívač součástí napáječe (zdroje), tak byste musel pořídit nový zdroj.

hodnocení

2x
Takže, máte "nějaký" stmívač a "nějaké" LED žárovky. Pro správnou funkci stmívače musíte použít stmívatelné LED žárovky, jinak to fungovat nebude; a to ještě stmívač musí umět. Některé stmívače "umí" jen obyčejné žárovky a halogenky, jiný k tomu i další spotřebiče.
Takže dejte info o typu a výrobci stmívače a taky, zda LED jsou stmívatelné...
Jinak výměna za spínač by znalému nedělal problém...
A nestmívatelné se chovají v takovém případě podobně jako vaše...

hodnocení

0x

Vsetko sa da, ale nie na dialku a bez uvedenia technickych informacii. To je tak : ak to dokazete prekreslit do schemy a zmerat, tak vam vieme povedat ako to prepojit, ale taky clovek to potom zvladne aj sam bez poradne.

Vy uvadzate nepodstatne informacie (a neuvadzate presny typ stmievaca a led), teda niet inej cesty, ako volat elektrikara, ktory to na mieste vyriesi.

juelen
hodnocení

Ano,to máte pravdu, já maximálně zvladnu shodit jistič světel,kouknout se co je to za stmívač objednat ten úplně samý a zapojit ho stejnez jak to bylo. A cekat rok než se to opět posere

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]