Dobrý den, chci za kuchyňskou linku použít místo keramických obkladaček PVC obklad. Je mnoho veriant a dekorací. Ale za vestavěnou troubou a indukčkou vzniká teplo, nezničí se tím PVC obklad? Jeho tepelná stálost? Na netu je tvarovatelnost až od 130 -150 stupňů. A co odolnost proti poškrábání? Máte s tím prosím někdo praktické zkušenosti? Dík
Pokud myslíte PVC kuchyňský panel 3x0,6 m ,tak je to náhrada za keramický obklad.Teplotu sporáku to snese (nesmí byt hrnec až u PVC).Myje se to vodou s jarem ,ne savo atd.A poškrábat to jde vždycky -je to plast.Je to prostě levná a rychlá náhrada za keramiku.Nepotřebujete zedníka. Prodáváme toho hodně .A za nějaký čas můžete vyměnit za panel s jiným obrázkem.
To není úplně dobrý nápad. To teplo zmiňujete. Ale zaprskaná zeď za pracovní deskou a kamny, to není vůbec snadná záležitost. Já údržbu mytím nenávidím, zaschlé to nejde smýt, tak se s tím drbu houbičkou a nějakým abrazivem. A to mluvím o hladkých kachličkách. Na jiném materiálu to bud držet a umýt to nepůjde. Vám se nechce do sekání a obkládání, že? A co sklo nebo stejná deska jako je pracovní. To je vyzkoušené, to gunguje. PVC je pružné a stříkance se budou dtžet. To spíše odrbete tu horní vrstvu.
PVC nic moc. Doporučuji klasiku - to samé z čeho máte desku kuchyňské linky... Po 5 letech stále jako nové... Vzor a odstín nějakého dřeva - máme my, případně tmavší šedá, třeba beton. Určitě ne něco světlého, nedej bože čistě bílá.
tj, to není klasika, to je objev několika posledních let. Nesmyslně drahé (stojí to třikrát více než pracovní deska) a zatím jsem nikde nepotkal správnou montáž. Hlasuji pro obkladačky anebo grafosklo, pokud je dost peněz.
Jeden čas jsem měl na umakartu nalepeny PVC samolepíce čtverce-, jak byla možnost a chuť-serval jsem to a klasický obklad . tedy za mne NE. byť to, problém za sporákem díky teplu nedělalo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.