Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navýšení ceny nemovitosti při připojení k celoročnímu vodovodu

Od: smode2 odpovědí: 13 změna:

Hezký den všem :)

Uvažujme obecně tuto možnost:

Nemovitost X je rekreační objekt s napojením na sezónní vodovod (umístěný v zámrzné hloubce). Sezónní vodovod se otevírá během března, uzavírá se během října až listopadu. Nemovitost má hodnotu Y Kč.

Pakliže připojíme nemovitost X k celoročnímu vodovodu a ta tímto bude celoročně obyvatelná, o kolik procent se zvedne hodnota nemovitosti?

Samozřejmě je věc relativní. Ale zajímá mě, o kolik procent byste vy osobně navýšili cenu oproti ceně původní, pokud byste takovou nemovitost s nově připojeným vodovodem prodávali?

Děkuji všem :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Navýšil bych cenu nemovitosti o cenu vodovodní přípojky, projektu a své běhání po úřadech..a případně ještě nějaké drobné.

ahoj*
hodnocení

2x

A to se ptá zkušený obchodník, trader? :)

já bych cenu navýšil na takovou cenu, kterou bude ochoten kupující akceptovat. Nic jiného totiž nemusí být průchozí...

Ps: připojit vodu vč. studny může přijít na 10 000 Kč (na černo a v pískovém podloží a svépomocně, cena jen za materiál a čerpadlo) nebo 500 000 Kč (s papírama a na skále).

smode2
hodnocení

hehe :) s nemovitostmi neobchoduji. Je to pro mě španělská vesnice :) a obecně nějaké procento?

ahoj*

Žádné procento. Prostě procento mi nedává logický smysl A nikdy jsem nic podobného ani neslyšel. Také nevíme, jestli je to obecní vodovod, nebo vlastní studna.

Nemovitosti stejně jako akcie, vždycky se to prodává za cenu, kde se střetne nabídka a poptávka. Typicky srovnávací metoda. Pokud chceš úřední cenu, tak si budeš muset nechat udělat znalecký posudek s vodou a bez vody

když chceš konkrétně rady, tak musíš mít konkrétní otázky.

tj
hodnocení

2x
Navýšení ceny zhruba 5-10% je reálné, jelikož přípojka existuje (i když použitelnost po omezenou dobu v roce) a rozvody vody v domě jsou hotové. Pokud by nebyla voda v objektu vůbec (např. malinká chata na samotě, kam si lidé vodu vozí pouze po dobu rekreace v kanistrech), pak by navýšení ceny mohlo být klidně o 20% ceny nemovistosti. Je to jen můj odhad nepodložený výpočtem.
smode2
hodnocení

Zajímavé. Děkuji :)

hodnocení

2x
Když vidím, jak se dnes lidi pod cenou zbavují těch rekreačních nemovitostí nakoupenych za covidu na samém vrcholu, tak je mi jich i celkem líto. Navyšovat cenu nemovistosti o přípojku či zlaté kliky můžete jak chcete, ale cenu určuje trh.
ahoj*

Zatim nic pod cenou nevidim, to teprve prijde.

Občas si zapni TV. Máš?

kenav
hodnocení

0x

Co to je sezoni vodovod?Vodovod je vždy v zamrzne hloubce.Pokud se jedná o vodovodní přípojku v nezamrzne hloubce protože se nechtělo kopat je něco jiného.Nejak to vysvetlete

ahoj*

Prostě PEHD trubka 10- 20 cm zakopaná pod drnem, tak jak se to mezi chatkama prasí ...

smode2
hodnocení

Ahoj: tak tak :)

@ahoj - pro takovouto práci měl kdysi kolega popis - to je prznění materiálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]