Nejste přihlášen/a.
Pokud nebudete klást do lože s cementové malty ale do štěrku , pak je taky zbytečnost spárovat cementovou maltou a další nesmysl - řezat je na dlouhé půlky! Jinak CP Vám dlouho nevydrží, záleží na jejich kvalitě (viděl jsem po necelém půl roce co se tyto rozpadli v odstatě na "bláto") ale to není předmět dotazu , jsou zadarmo, tak chvíli poslouží jinak.
Ještě bych spíše doporučil - dle podloží jak hluboku bude vybráno -zhutněné kamenivo klidně 16-32 zhutnit pak rýži nebo prosívku stačí 5cm nebo třeba jen rýži či prosívku -zhutnit a klást cihly. rozměrově bych to udělal aby se moc nemuselo řezat-tj šířka 60cm-na šířku 2 cihly v další řadě dvě půlky a cela pokud chcete převazbu nebo 4 ks na šířku pak třeba dvě řady napříč... a nemusí se řezat či sekat na půlky a dlouhé půlky už vůbec!případně jinak abez řezání. může být vícero variant kladení Jinak -délku,ale asi spíše jen šířku upravit dle množství cihel abyste nemusel třeba přikupovat!
No nevim co jsi videl, mozna veprovice, ja je mam 40 let na desti a drzi primerene, dobre, ale jsou bez zateze
Ale dělat z nich jakousi dlažbu? Tak to bych asi jen v nouzi nejvyssi... Jde o pomer cena prace k uzitku. V nejhorší m když mu popraskají tak to může pak celý zalít betonem
Ahoj -věz tomu že od učení v 70 jsem toho viděl a zažil hodně-ono záleží kterí cihelna a z jaké hlíny ... A věpříky? ty se již hooooně dlouho nedělají minimálně víc jak 60-70 roků -to byli cihly dovezené z cihelny, složeny u plotu jedné firmy v OL a ...
Souhlas s diesel-cihla pokud není vyloženě "vypálená/přepálená"+nedrží v sobě vodu, tak toho moc nevydrží(při denní zátěži např. přejezd auta a v zimě, kdy ji může roztažnost vody uvnitř při mínusových teplotách roztrhat). Na trvalejší pochozí chodník bych zvolil alespoň nejlevnější betonovou dlažbu (30x30x3, 40x40x4, 50x50x5 cm). Nikde v obcích jsem neviděl chodníky z cihel, vidím spíš beton, čedič, křemen a "asfalt".
Jestli chceš ušetřit práci za řezání, tak tento týpek cihly seká (prstem)
Tak se třeba domluvíte
https://youtube.com/shorts/5J2sOtQZB7o na půlky cihel Short
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.