Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálené cihly jako chodníček

Od: zakk odpovědí: 9 změna:
Přemýšlím že bych rozebral přístavek který nemá využít. Je postaven z pálených cihel 29*14*7, která bych nařezal na 29*7*7 cm a využil na chodník o šířce cca 0.5m a délce 5 m kladen do stěrku a spáry zalité betonem. Je toto vhodné řešení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není cihla, jako cihla,

nevím, proč půlit cihlu..

Několik let jsem to tomto jezdil...

Pálené cihly jako chodníček

break
hodnocení

3x
Nepulit, položit do štěrku a vysparovat křemičitým pískem. Hotovo

hodnocení

1x

Pokud nebudete klást do lože s cementové malty ale do štěrku , pak je taky zbytečnost spárovat cementovou maltou a další nesmysl - řezat je na dlouhé půlky! Jinak CP Vám dlouho nevydrží, záleží na jejich kvalitě (viděl jsem po necelém půl roce co se tyto rozpadli v odstatě na "bláto") ale to není předmět dotazu , jsou zadarmo, tak chvíli poslouží jinak.

doplněno 15.01.23 14:18:

Ještě bych spíše doporučil - dle podloží jak hluboku bude vybráno -zhutněné kamenivo klidně 16-32 zhutnit pak rýži nebo prosívku stačí 5cm nebo třeba jen rýži či prosívku -zhutnit a klást cihly. rozměrově bych to udělal aby se moc nemuselo řezat-tj šířka 60cm-na šířku 2 cihly v další řadě dvě půlky a cela pokud chcete převazbu nebo 4 ks na šířku pak třeba dvě řady napříč... a nemusí se řezat či sekat na půlky a dlouhé půlky už vůbec!případně jinak abez řezání. může být vícero variant kladení Jinak -délku,ale asi spíše jen šířku upravit dle množství cihel abyste nemusel třeba přikupovat!

ahoj*

No nevim co jsi videl, mozna veprovice, ja je mam 40 let na desti a drzi primerene, dobre, ale jsou bez zateze :)

Ale dělat z nich jakousi dlažbu? Tak to bych asi jen v nouzi nejvyssi... Jde o pomer cena prace k uzitku. V nejhorší m když mu popraskají tak to může pak celý zalít betonem :)

Ahoj -věz tomu že od učení v 70 jsem toho viděl a zažil hodně-ono záleží kterí cihelna a z jaké hlíny ... A věpříky? ty se již hooooně dlouho nedělají minimálně víc jak 60-70 roků -to byli cihly dovezené z cihelny, složeny u plotu jedné firmy v OL a ...

ahoj*

Tak kdoví jak byly vypálené, třeba to byla vyřazena serie pro nekvalitu.

A co jsem psal?

olinl

Souhlas s diesel-cihla pokud není vyloženě "vypálená/přepálená"+nedrží v sobě vodu, tak toho moc nevydrží(při denní zátěži např. přejezd auta a v zimě, kdy ji může roztažnost vody uvnitř při mínusových teplotách roztrhat). Na trvalejší pochozí chodník bych zvolil alespoň nejlevnější betonovou dlažbu (30x30x3, 40x40x4, 50x50x5 cm). Nikde v obcích jsem neviděl chodníky z cihel, vidím spíš beton, čedič, křemen a "asfalt".

ahoj*
hodnocení

0x

Jestli chceš ušetřit práci za řezání, tak tento týpek cihly seká (prstem)

Tak se třeba domluvíte

https://youtube.com/shorts/5J2sOtQZB7o na půlky cihel Short

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]