Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk od sousedů

Od: annettep odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
nastěhovala jsem se do pronájmu do zcela nového bytu/baráku, který byl zkolaudovaný koncem roku 2022.
Samozřejmě na začátku zde byl každý den hluk ze stěhování a vrtání, což jsem věděla, že za nějakou dobu odezní.
Bohužel mám ale problém se sousedy vedle mě. Od té doby, co vrtali do zdi mezi námi, kam zřejmě přidělávali kuchyň, slyším naprosto vše, co dělají. Slysím pípání indukční desky, manipulaci s nádobím, šoupání nádobí po kuchyňské desce atd a nepřijde mi to normální.
Je mi jasné, že novostavby mají papírové zdi, ale abych slyšela zvuky z jiného bytu až tak intenzivné se mi zdá hodně divné.
Sousedům jsem již nechávala dopis u dveří, jelikož od nich šel i neustálí řev a hlasité konverzace, ale ten byl bez reakce.
Je možné že vrtáním poškodili zeď mezi námi a proto vše slyším v takové míře?
Majitele mého bytu o tomto problému budu informovat.
Moc děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

11x

Tyhle byty slouží jen k rýžování vašich peněz. Nečekejte kvalitní bydlení.Pokud prokazatelně neruší noční klid, nenaděláte nic.

hodnocení

2x

Tak jak slyšíte sousedy, tak oni lyší vás. Až budete mít rodinu, budou šílet oni. Chtít po někom ať doma nechodí, ale lítá, nemluví, nepouští hudbu a přístroje, to dost dobře nejde.*alene* Jediná rada, utíkejte a zbytečně nepruďte. Tohle nemá řešení.

hodnocení

1x

Ak je priecka medzi bytmi zo sadrokartonu, tak mohli narusit akusticku izolaciu. Ta tam mozno ani ziadna nie je a dierka po vrtani prenasa zvuk. Viete zistit, z akeheho materialu je stena?

annettep
hodnocení

Dobrý den, všechny zdi v bytě jsou z cihel či betonu - nevím, zda mezi námi je i nějaká akustická příčka, ale muzu se zeptat majitele. V modernich bytech za nekolik milionu by preci mela byt nejaka izolace zvuku, nebo ne?

hodnocení

1x

Že by soused způsobil zhoršení zvukové neprůzvučnosti stěny se mi zdá málo pravděpodobné. Spíše je to odfláknuto projektantem či stavební firmou. Jediné řešení je pozvat si specializovanou firmu a nechat si stěnu zvukově izolovat (lze to i svépomocí, ale stačí chybka a celá práce bude k ničemu).

annettepfab
hodnocení

Dobrý den, všechny zdi v bytě jsou z cihel či betonu - nevím, zda mezi námi je i nějaká akustická příčka, ale muzu se zeptat majitele. V modernich bytech za nekolik milionu by preci mela byt nejaka izolace zvuku, nebo ne?

Su stavebne normy, ktore definuju, ake akusticke parametre musia byt medzi bytmi. Je viac moznosti :

- nie je to byt, ale "apartman" alebo "priestor na docasne byvanie" a podobne pravnicke klucky, aby to obisli

- na vykrese je to podla normy, pri realizacii kvoli setreniu izolaciu nedali alebo nedodrzali nejaky technologicky postup

Cena bytu nema nic s kvalitou, cielom firmy je zobrat peniaze a zmiznut na dalsiu stavbu. Mate istu malu sancu, ak sa dohodnete slusne so susedmi na spristupneni bytu a nechate si autorizovanou firmou zmerat prestup zvuku, potom mate paku na stavebnika, aby to opravil v zaruke.

Najskor ale skoncite tak, ze si to nechate odhlucnit z vasej strany, akustickou predstenou zo sadrokartonu, za cenu zmensenia miestnosti o cca 10 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]