Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad špatně odtéká

Od: delina® odpovědí: 19 změna:

Ve sprchovém koutu zpomaleně odtéká odpad. Logicky bych nejprve vyndala mechanické nečistoty, víčko z odpadu mi ale nejde sundat /jde to vůbec?/. Jaký /co nejméně jedovatý prostředek něco z domácích zdrojů/ mohu použít na prolití odpadu a zkusit, zda to pomůže? Prosím i poměr smíchání ev. směsi. Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vicko sprchoveho sifonu by melo jit sundat jen vytazenim nahoru. Pak vycistite nadobku sifonu a proplachnete odtok teplou vodou pomoci sprchove hadice. Dejte co nejteplejsi vodu a par minut to nechejte pustene. Odtok jde procistit krtkem- hydroxid sodny, staci jen tri vicka, nechat pusobit a pak znova proplachnout teplou vodou. Ne, varici voda. Jen takova, co vam tece z baterie.
tj
Ano přesně. I nám se jednou za čas stane, že odpad už neodtéká úplně ideálně. Sundám sprchovou hlavici (+těsnění) a v ruce držím jen tu hadici. Pustím jen samotnou horkou (teplota vody z bojleru) a pustím to přímo do odpadu plným proudem. Při tom se snažím proud vody různě do odpadu naklánět, pro lepší "pročištění". Čištění proudem horké vody trvá asi 30 vteřin. Krtek zatím nebyl třeba. Děláme to takto už 5 let (1 x ročně)...
hodnocení

Moc děkuju za radu, dnes jsem udělala, jak je popsané, pokličku tahem sundala, vyčistila od nečistot a proudem vody vše propláchla. A sprcháč odtéká jedna báseň a bez chemie. Jste tu mí andílci. Moc děkuju

15.01.23 20:35
Super…

hodnocení

0x

Není třeba vymýšlet dávno vymyšlené - běžný čistič Krtek funguje naprosto spolehlivě.

uklidshop.cz/...

z domácích zdrojů se používal dříve louh sodný, ale ten už dnes stejně doma málokdo má

zaseja

A jaký je rozdíl mezi louhem sodným a hydroxidem sodným, že píšeš, že se používal dřív?

Jestli se nepletu louh sodný je starý nebo jen starší?, dřívější název pro hydroxid sodný. Prodává se na čistění odpadů pod vícero jmény. Já jej mám pod názvem Freddy.

zaseja
14.01.23 23:51

Správně.

hodnocení

0x

Já v těchto případech pořádně zacpu přepad a odtok fest prošťouchnu zvonem. Ale chce to sílu chlapa, žádné chehlání, ty HTéčka se musí třást.

zaseja

Pokud má pod sprchou odpad husím krkem, tak si zvonem koleduje o průser.

hodnocení

0x

asi to bude chtít na tu mřížku-víčko použít více síly. Co nejde malopui silou, jde větší silou.Asi to drží usazené nečistoty, vlasy atd.

hodnocení

0x

Cesta nejmenšího odporu je v zakoupení čističe odpadů. Jednou za čas vyčistit všechny odpady v bytě. Postup je na lahvi. Není potřeba každý měsíc, ale jednou za čas, když jeden z odpadů neodtéká a gumový zvon nebyl účinný, pak vytáhnout čistič ať se jmenuje Krtek nebo Fredy nebo nějak jinak. *palec*

tebi
hodnocení

0x
Není nad kyselinu solnou, děsně páchne, ale vyčistí úplně vše.vlasy rozpustí v okamžiku.

Kyselina solná se používá na čištění od vodního kamene, na čištění přicpaných odpadů se nehodí, lepší je louh.

hodnocení

0x

Před použitím žíravin (louhu, kyseliny) můžete zkusit tabletu nebo prášek do myčky (pokud máte myčku). Večer rozpustit dávku prášku nebo tabletu v horké vodě, po posledním použití sprcháče do odpadu pusit chvíli horkou vodu, aby se trubky ohřály. Potom do odpadu nalít ten rozpuštěný (možná částečně nerozpuštěný) prostředek. A jít spát. A ráno nebo až zase večer do odpadu pustit horkou vodu, aby uvolněné nečistoty odplavila.

Pokud dojde na louh nebo kyselinu solnou, počítejte s tím, že jsou to opravdu žíraviny. Chraňte si hlavně oči a oblékněte si něco, čeho nebudete litovat.

Ano, něco podobného jsem také slyšel, nadrtit tabletu do myčky, nasypat do odpadu, zalít horkou vodou a nechat do rána.

riva
hodnocení

0x

Objednejte si hydroxid sodný. Orličtí vrazi dobře věděli, proč mrtvoly dávají do sudů a zalévají hydroxidem.

eva.cz/...

Proč objednávat když to má každá drogerie Albert, Kaufland , skoro jistě i Tesco a Globus! A levněji a HNED !

hodnocení

0x
Já používám bakterie do odpadu z Baktomy a to z toho důvodu, že máme čističku a nechce se mi tam rvát nějaká chemie, jinak spokojenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]