Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební pouzdro bez stojné nohy

Od: lj odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda nemá někdo zkušenost se stavebním pouzdrem pro posuvné dveře, které bude umístěno k nosné stěně a nebude tedy použitá stojná noha. Předpokládám, že stojná noha půjde namontovat opačným směrem a připevní se do UW profilu.

Případně mě napadá použítí AU profilů a uhelníku pro připevnění pouzdra k podlaze a steně.Lze kotvit pouzdo do stěny a pouzdra z horní strany?

Děkuji za případné rady a nápady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

lj, dám nevyžádanou radu - JAP svého času pouzdra svařoval bodováním. Občas ty svary prdly, neuznávali na to záruku, pokud to nemontovali jejich lidé - špatná manipulace, špatná montáž, blabla. Teď už to šroubují, ale občas ještě narazím na to svařované, skladovky. Tomu se vyhněte...

hodnocení

1x

Co je to taková "stojná noha na stavební pouzdro" s pár stavebními pouzdry jsem pracoval ale se stojnou nohou jsem se u toho nesetkal a ani tam nic takového nebylo!

Tuším JAP tomu říká "boční stojina". Je to ten plech, který drží kolejnici s nadpražím, na té druhé straně, kde není pouzdro. Asi chce tu kolejnici chytnout přímo do profilu...

Taky si to myslím, ale čekám na tazatelovo vyjádření!

lj
hodnocení

Dobrý den,

ano, přesně tak - jedná se o stojnou nohu/boční stojnu/stojnu/plech držící kolejnici s nadpražím...

Tento plech by měl jít otočit opačným směrem a připevnit k UW profilu. Pípadně mě napadá nadpraží pouzdra připevnit uhelníkem k UA profilu, který bude na stěně nad pouzdrem.

Plánuji použit pouzdro JAP AKTIVE II, které je spojené přes uhelníky.

Zjišťuji, zda se s tím někdo nesetkal, případně zda někoho nenapadne něco lepšího než mne.

Díky

Přilepené na stěnu jsem ještě neviděl, vždy kotvíme jak pouzdro taki tu stojinu do příčky..Pokud chcete jakoby přiložené na zeď tak to uložení musíte nějak vymyslet. proč to nechcete klasicky? Bylo by to jednodušší. Nejsložitější na celé práci je asi vyrovnat to ve všech rovinách .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]