Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlíme 5 týdnů v novostavbě. Včera se začal ozývat zvuk od bojleru, kontrétně rána, takové bouchnutí, jen jednou, a pouze při zavření vody u kuchyňské nebo koupelnové baterie. Nedokázal by někdo poradit, čeho se to týká? Proč se to začalo dít takhle zničeho nic, alespoň si neuvědomuji žádnou změnu.
Přišlo mi, že v případě teplé se to neděje, ale teď se to stalo i u té. U studené je to vždy.
V pondělí mám v plánu zavolat instalatérovi, tak se raději ptám tady, jak moc se mám obávat. Budu se snažit vodu zavírat hodně pomalu, to to bývá lepší, ale nevím, jestli třeba můžu pustit myčku.
Děkuji za případné odpovědi a hezký, klidný večer.
Říká se tomu hydraulický ráz a souvisí to s rychlým uzavřením tekoucí kapaliny. Řešením je pomalé zavírání, nebo malé expanzní nádoby blízko uzavírajícího prvku.
Děkuji.
A nedokázal byste říct, proč se to začalo dít, co to mohlo takhle způsobit?
Na tu nádobu se poptám instalatéra, doufám, že to nebude velký zásah.
Myslíte, že tomu vadí puštění myčky/pračky?
Myčka i pračka zavírají vodu rychle elektroventilem. Pokud by to bylo příčinou a vadilo by mi to, tak bych dal do přívodu škrtící element (clonku) aby se snížil průtok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.