Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodník na vinted

Od: katka1 odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, v sobotu se mi stala nemilá věc, registrovala jsem se na vinted, že prodám nějaké oblečení, bohužel jsem nebyla tolik informovaná a naletěla podvodníkovi, bohužel mi poslal odkaz do emailu kvůli potvrzení objednávky a poté mě to přesměrovalo do banky a už to bylo, odeslal si někam do transferga a do revolutu peníze.. odeslal si dohromady 150.000,- .. hned jsme byli na policii a blokovali jsme kartu telefonicky s čsob.. jedna platba byla tady do naší české banky do spořitelny, tam si odeslal 5.000,- .. tak že jsme mysleli, že banka alespon tohle vyřeší, když to bylo v čechách.

V pondělí jsme byli v bance vyřešit reklamaci karty, nový účet a novou kartu. A jak už jsem psala, tu platbu 5.000,- banka odmítla řešit, s tím že si za to mohu sama. Ano já vím, že jsem to udělala a upřímně jsem to po****a. Ale přece takový velký obnos musí banka nějak řešit a ne mi hned poslat email s tím, že se mi těch 5.000,- už nevrátí.

Dnes jsem mluvila s bankou a ani ještě neřešili ty dvě velké platby, které byli do revolutu a do transferga. Ano, mají na to 15 dní, ale za těch 15 dní je jasné, že ty peníze v životě neuvidím. Chtěla jsem se zeptat, máte s tím někdo zkušenost, jak jste to řešili? a postupy, kam jste až šli, aby jste nějak ty peníze dostali zpět?

Je mi to opravdu moc líto, jsem z toho psychicky na nervy, měli jsme to ušetřené na novou kuchyn a ted najednou nic. Musíme začínat od znova. Kam můžeme až docílit? Prosím za jakoukoliv pomoc. Budeme moc vděčný.

Mimo jiné.. komu se to stalo.. vrátila vám banka peníze?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ach jo *zed*Nezlobte se, ale je toho plný internet, že podvodníci posílají různé podvodné stránky, že nikam nemáte zadávat své přihlašovací údaje do bankovnictví. I Vinted tam má tyto informace, tam se to také různými podvodníky hemží, jako všude. Na Vinted nakupujte a prodávejte pouze s garancí přes jejich tlačítko. Bývala jsem ve skupině na Fb VintedCZ/SK -tam se můžete přidat, určitě nebudete první a bohužel ani poslední, které se to stalo. Pokud platby odešly, banka nenese žádnou zodpovědnost..

Koukněte ještě na fórum, tam toho bude asi taky mraky Hledat ve fóru (v/...

hodnocení

5x

Jste bez šance ty prachy jsou jednou pro vždy fuč...

Tady si pustte reportáž z Černých ovcí aktuálně z fio bakny.Ti lidé proti Vám neudělali vubec nic špatně slečna dokonce vstupuje do IB přes "Obličej"vubec nepoužívá potvrzovací SMS atd...a přesto jí někdo vyluxoval učet a banka jí nedá Nic !

reportáž :

ceskatelevize.cz/...

makak
Evidentně slečna i pan něco špatně udělali. To, že máte zavirovany mobil/pocitac není opravdu chyba banky.
ahoj*

Jeste jsem nevidel zavirovany iPhone...

Transakce na cizi ucet musi autorizovat jinak nez heslem.

ahoj*

Koukal jsem na Ovce a slecna s iphonem pravdepodobne keca a CT to pravdepodobne ucelove sestrihala anebo ze by sef nerekl, ze varovani posilali do internet bankingu? viz priloha - ovsemze to tam nikdo necte, aha, ona říkala, že do e-mailu nic nedostala, tak v tomhle nelhala do emailu skutečně fio banka posílá pouze to co zákon nařizuje

utocnik si priparoval smartbanking vybral prachy pres krdeny ucet a zdrhnul do ciziny evidentne

Teď bude na dokazování, jestli banka dostatečně bezpečné autorizovala připárování nového smartbankingu.

Možná stačilo zloději, že měl jenom heslo k internet bance už si nepamatuji, jak se páruje aplikace do FIA.

Fio má obskurně řešené okamžité platby, odešlete v jednom dni max. 3x100.000 Kč na jeden účet. Snad to kvůli tomuhle nekrouhnou

ps: podle mě ti lidi v reportáží kecají, někdo se jim nějak musel dostat do internet bankingu, aby si zřídil smartbanking, jakmile to přiznají, tak nedostanu nic, takže musí zatloukat zatloukat zatloukat, Ale banka bezpečně pozná kdy odkud jestli z počítače nebo z mobilu se tam člověk hlásil, tak by bylo zajímavé zjistit, jak tyhle dva případy dopadnou

Podvodník na vinted
perditax

Slecna v Cernyh ovcich taktez rikala, ze necte emaily od cizich osob.

Tj. i kdyby ji FIO varovani zaslalo tak si jej neprecte...

A z praxe IT supportu velke spolecnosti, kde jsou skoleni na rozpoznani phishingu povinne nekolikrat rocne - prisla za nami kolegyne se preptat, jak nainstalovat AnyDesk na svuj telefon. Volal ji bezpecnostni expert z banky, ktery ji chtel pomoci tohoto programu na dalku lepe zabezpecit internetove banovnictvi...

Slovy klasika je to marne, je to marne.

hodnocení

3x

Banka nema dovod riesit vasu chybu, z jej pohladu to bolo odoslane a autorizovane vasimi udajmi. Domahat sa penazi s uspesnostou tak 0.1% mozete, ak podvodnika chytia. Ten je ale uplne mimo dosahu policie CR a to su cele organizovane skupiny mimo EU, najma v krajinach, kde je to vseobecne so zakonom vselijake.

hodnocení

3x

Internet není nebezpečný jen pro děti ale bohůžel i pro dospělé...;) Ať už někde něco kupujete přes neznáme shopy, nebo něco platíte přes mobil, kam si vaše děcka instalují hry apod. nikdy bych si neuložil bankovní údaje na PC ani mobilu... vždy raději znovu a znovu vypisovat.

Jde poučená, můžete se tlouci do hlavy ale už stím nic nenaděláte. Je to blbé,ale jsou to jen peníze, jste zdravá, nikdo Vám neublížil a na kuchyň vyděláte zase znovu. Chlap Vás asi doma bude "titulovat" ale jak říkám, je to podobné jako byste někde rozmlátila auto, budete taky naštvaná, chlap vám vynadá, ale ve výsledku si řeknete, že se Vám nic nestalo, peníze to bude stát sice stejně ale život je život;) Pro příště si dávejte pozor, ským a jak na internetu komunikujete a nikdy neposílejte peníze předem přes nějaké odkazy a tak..

hodnocení

0x

To mi je líto. Já když na Vinted začínala, tak mi taky psalo plno podvodníků, ale já nakupuji i prodávám na více platformách, tak už vím co a jak.

Na policii už jste byla?

karel556*

Vždyť napsala že: hned jsme byli na policii a blokovali jsme kartu telefonicky s čsob. :(

Respektive hned po vyluxování účtu. Ale na to stačí pár minut...

ahoj*
hodnocení

0x

Zalezi, v kolik hodin se udela prikaz vs v kolik hodin banka odesle davku. Tedy pokud se nejedna o okamzitou platbu.

btw vy muzete delat prikazy bez autorizace!?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]